Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Gran Bretanya: La bióloga Irene Miguel-Aliaga ingressarà a la Royal Society

Por


Per Sara Carbonell. Diario Femenino

Irene Miguel-Aliaga és la segona dona catalana científica que formarà part de la Royal Society per les seves aportacions a la ciència. Irene és una científica que va néixer a Barcelona l’any 1973 però viu a Anglaterra.

És especialista en biologia del desenvolupament i investigadora del MRC London Institute of Medical Sciences, de l’Imperial College. Irene ingressarà a l’acadèmia aquest mes de juliol, segons La Vanguardia.

Per formar part de la Royal Society cal acumular mèrits científics; s’ha d’haver estat nominat per altres socis, els quals han d’haver avaluat prèviament la contribució del nominat al coneixement.

L’entrada d’Irene Miquel-Aliaga a l’acadèmia significa un èxit històric perquè és la segona dona espanyola en la història que ho ha aconseguit; hem de tenir en compte, a més, el nombre de dones que, en relació amb el nombre d’homes, és molt inferior.

Fins al 1945, no s’havia admès cap dona i, el 2019, les sòcies eren un escadusser 10% del conjunt de socis de l’Acadèmia. Des de fa uns anys, cada any s’admeten entre 10 i quinze dones (enguany, 12 dones. Les Nobel com, per exemple, Dorothy Hodgkin, Elizabeth Blackburn i Donna Strickland, Rita Levi-Montalcini, Jennifer Doudna o Fabiola Gianotti, formen part d’una llista de 280 sòcies d’un total de 8.000 academics i acadèmiques (actualment uns 1.500 vius).

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Gran encuentro internacional de mujeres periodistas

Barcelona acogerá del 15 al 17 de abril el “VI Encuentro Internacional de la...

Catalunya: Premis Nacionals de Comunicació 2022 a la periodista Olga Viza, al periodista Manel Alías, i a l’empresa Cupra.

Catalunya: Premis Nacionals de Comunicació 2022 als periodistes Olga Viza i Manel Alías, i a...

Filipa César, Helena Taberna i Lucrecia Martel, tres vies fílmiques de restituir la memòria

Denunciar la ‘miopia europea’ sobre les resistències contra la colonització, descobrir les històries que...