Tuesday 16 July 2024

Tuesday 16 July 2024

Compartir

Internacional: 11 de febrer. Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència / La Independent / Notícies gènere

Segons dades de la UNESCO, les dones són menys del 30 per cent en la investigació científica. Per aixó demana “trencar estereotips, desafiant el biaix de gènere i derrotant la discriminació que reté les dones i les nenes en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques”.

 

 

La celebració en aquesta data fou decisió l’any 2015 de l’Assemblea General de les Nacions Unides a fi de “promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits”.

ONU Dones, per la seva banda ha difós el lema: Celebrem el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència: per més polítiques públiques. (Llegiu-ne la informació a la seva pàgina web)

L’Institut Català de les Dones opina que cal superar els estereotips sexistes, ja que “són una de les causes de les desigualtats i discriminacions de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia i de la mancança de referents”. 

 

IMG 20210211 221448

 

 

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Universitat Xilena convoca curs sobre DH i Dones

El Centre de Drets Humans de la Facultat de Dret de la Universitat de...

Què en diria Ayn Rand del Dia internacional de les Dones?

Segur que us heu escandalitzat tot llegint el lamentable pensament de la filòsofa Rand. Però...

Barcelona: Dones empresonades, dones afusellades / La Independent / Notícies Gènere

El grup República Feminista Independent de Ca la Dona commemora el 9 d’abril el Dia...