Monday 01 July 2024

Monday 01 July 2024

Compartir

Barcelona: Pel 8M, exposició de l’artista mexicana Ruth González / La Independent / Notícies gènere

La Bibliomusicineteca ha presentat l’exposició* de La Dona-Objecte a l’evidència de la seva falsedat, els estereotips de bellesa, de l’artista mexicana Ruth González. La mostra, inaugurada aquest dimecres, 6 de març, forma part de les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Per a aquesta exposició, l’autora va prendre com a referència els maniquins exhibits en carrers i aparadors, que pretenen ser el reflex de les espectadores amb la finalitat de vendre. Els maniquís de la sèrie exposen la seva fragilitat i imperfecció de forma irònica davant els cànons de bellesa.

 

 

La dona com un objecte i l’auto acceptació són els principals temes que Ruth González Martínez ha treballat al llarg de la seva carrera com a artista. A partir de l’any 2000 va realitzar la seva primera sèrie fotogràfica titulada Dona-Objecte, amb la qual convida a reflexionar a l’espectador sobre els estereotips de bellesa de les dones mexicanes i d’aquells elements que s’han incrustat en la societat per poder ser acceptades.

En aquesta primera sèrie van ser utilitzats sistemes antics d’impressió com la cianotípia i el paper salat per contraposar les tècniques actuals que estan a mercè de l’edició d’imatge per fer cossos perfectes. A partir del 2005 començaria a treballar en la sèrie Aceptación y Negación del Cuerpo en una instantaneïtat, en la qual confronta a la dona amb el seu cos, apreciant-, rebutjant i modificant-lo. Anys més tard realitzaria una sèrie de pintures anomenada Evidències i falsedats d’una imatge mediàtica.

La inquietud per la dona, la fotografia, les imatges mediàtiques, la manipulació i l’apropiació han traçat el camí pel qual Ruth González va començar i continua recorrent en el seu quefer artístic.

 

*L’exposició es pot veure de dilluns a diumenge, al carrer de Vilà i Vilà, 76, de 10.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

LogoForo Iberoamericano

Les polítiques públiques han d’impulsar la promoció comunitària en femení

Les conclusions del Fòrum Iberoamericà “La Dona en l’Administració Pública” realitzat a Villahermosa (Tabasco....

EGERA. Europa busca més igualtat de gènere dins la universitat

Universitats de vuit països europeus, entre les quals hi ha la UAB, estan creant mesures...

Llibres feministes per Sant Jordi i Santa Jordina 2022

Com cada any per Sant Jordi i Santa Jordina, La Independent publica les recomanacions que...