Ruth González

Compartir

Barcelona: Pel 8M, exposició de l’artista mexicana Ruth González / La Independent / Notícies gènere

La Bibliomusicineteca ha presentat l’exposició* de La Dona-Objecte a l’evidència de la seva falsedat, els estereotips de bellesa, de l’artista mexicana Ruth González. La mostra, inaugurada aquest dimecres, 6 de març, forma part de les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Per a aquesta exposició, l’autora va prendre com a referència els maniquins exhibits en carrers i aparadors, que pretenen ser el reflex de les espectadores amb la finalitat de vendre. Els maniquís de la sèrie exposen la seva fragilitat i imperfecció de forma irònica davant els cànons de bellesa.

 

 

La dona com un objecte i l’auto acceptació són els principals temes que Ruth González Martínez ha treballat al llarg de la seva carrera com a artista. A partir de l’any 2000 va realitzar la seva primera sèrie fotogràfica titulada Dona-Objecte, amb la qual convida a reflexionar a l’espectador sobre els estereotips de bellesa de les dones mexicanes i d’aquells elements que s’han incrustat en la societat per poder ser acceptades.

En aquesta primera sèrie van ser utilitzats sistemes antics d’impressió com la cianotípia i el paper salat per contraposar les tècniques actuals que estan a mercè de l’edició d’imatge per fer cossos perfectes. A partir del 2005 començaria a treballar en la sèrie Aceptación y Negación del Cuerpo en una instantaneïtat, en la qual confronta a la dona amb el seu cos, apreciant-, rebutjant i modificant-lo. Anys més tard realitzaria una sèrie de pintures anomenada Evidències i falsedats d’una imatge mediàtica.

La inquietud per la dona, la fotografia, les imatges mediàtiques, la manipulació i l’apropiació han traçat el camí pel qual Ruth González va començar i continua recorrent en el seu quefer artístic.

 

*L’exposició es pot veure de dilluns a diumenge, al carrer de Vilà i Vilà, 76, de 10.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar