Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Barcelona: S’ha firmat el Protocol: “No callem” en espais d’oci nocturn de la ciutat / La Independent / Notícies gènere

El protocol “No callem” contra les agressions masclistes ha estat firmat entre la regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i un total de 5 espais públics, 3 festivals i 33 sales de música que ja s’hi han adherit

 

En el protocol s’acorda que en aquests locals o espais públics s’adoptaran mesures per prevenir, detectar i atendre les agressions i l’assetjament sexual. A més, els treballadors i les treballadores de l’oci nocturn es formaran per donar resposta als possibles casos de violència.

alt

 

 

 

Amb aquestes mesures es pretén arribar a 1,5 milions de persones, especialment joves, que tindran a la seva disposició a responsables del protocol en els recintes per atendre casos d’agressió i assetjament sexual. I per garantir la correcta actuació del personal dels espais adherits, es duran a terme formacions específiques de tres mesos per aquestes persones responsables que aprendran a: identificar una agressió o una situació d’assetjament, a conèixer el procediment, a seguir en cas de produir-se una situació de violència, i a respectar en tot moment la voluntat de la persona afectada.

D’altra banda, els locals i els recintes hauran d’avaluar les zones fosques, amagades o que siguin susceptibles de produir una situació de vulnerabilitat per a les persones usuàries amb l’objectiu de prioritzar-hi la vigilància.

 

Més informació i llista locals adherits a: Espai de Dones de l’Ajuntament de Barcelona

Entre els espais publics cal destacar Palau Sant Jordi, Sant Jordi Club, Estadi Olímpic de Montjuïc, Poble Espanyol i Parc del Fòrum

Veure Vídeo a Youtube

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Consum responsable: Del verb joguinejar

CulturaSocial@info En les dates de Nadal en què les joguines són els Reis, és...

DELICADES, funció solidària de Yamuna al Poliorama per al Centre d’acollida de Madagascar

La Fundació Yamuna, la companyia T de Teatre i el teatre Poliorama de Barcelona organitzen...

Esther Vivas

Quina Catalunya necessitem?

OPINIO Després d’unes setmanes d’intrigues al Parlament de Catalunya, finalment “Habemus Pregunta” i “Habemus...