Tuesday 21 May 2024

Tuesday 21 May 2024

foto

Compartir

IV Trobada de Dones Migrades: Ciutadania i Participació

Del 19 al 21 d’octubre de 2018 es va realitzar la IV Trobada de Dones Migrades a Barcelona, impulsada per la Xarxa de Dones de Llatinoamèrica i el Carib.

La primera jornada va ser oberta al públic i va congregar a més d’un centenar de dones en diverses taules de reflexió per analitzar i fer visibles les contribucions que poden fer-se des de la migració i els feminismes al debat polític sobre ciutadania. A més, es van compartir experiències de participació política des de la perspectiva de les dones migrades i les seves organitzacions, les quals són fonamentals per transformar els seus contextos. Va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

A la tarda, es van discutir i analitzar estratègies innovadores per a la participació política de les dones migrades i refugiades. Es va explicar el projecte WOMENVOICES de Wide+.

També es van desenvolupar grups de treball per reflexionar sobre els èxits i reptes en la participació i incidència política per a les treballadores de la llar i de les cures. Al final d’aquesta primera jornada es va realitzar una acció pública de Sindillar a la Plaça Sant Jaume.

Els dies 20 i 21 van estar dedicats a reunions internes de la Xarxa de Dones de Llatinoamèrica i el Carib juntament amb organitzacions convidades per qüestions tècniques, i sobretot per a l’elaboració d’uns materials de seguiment del Conveni d’Istanbul, així com el Pacte de Violència de Gènere (Espanya).

Va ser un espai caracteritzat per la diversitat d’organitzacions i dones, on es va poder evidenciar el reconeixement col·lectiu dels sabers situats, de les experiències de resistència a l’opressió del racisme social i institucional, a les accions vindicatives per contribuir a promoure el reconeixement de ciutadania i participació política de les dones, així com a revalorar la seva aportació fonamental a l’economia del país de destinació.

 

Més informació:

Bloc Red Latinas Twiter @RedLatinas

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: col·laborar amb el SPC “Per un periodisme digne”

El Sindicat de Periodistes de Catalunya SPC ha posat en marxa la campanya de micromecenatge...

“Cal que els mitjans facin visibles els sabers de les dones”

Fto es linkedin com A la secció 8220 Periodisme amb visió de gènere 8221...

Catalunya: aprovat el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

El Pla estableix les línies estratègiques i les actuacions per avançar en l 8217...