Monday 06 May 2024

Monday 06 May 2024

Compartir

Mirades diverses en política de gènere

Antoni García, Bombo Ndir, Bernat Escudero y Alba García.

 

ESPECIAL POLÍTIQUES DE GÈNERE

Quatre personalitats de l’àmbit institucional i de la societat civil van acceptar respondre algunes preguntes de La Independent per parlar sobre polítiques de gènere.

Un tema de permanent actualitat pels constants reclams que es fan per a la seva aplicació i que provenen des de diferents sectors, amb diverses demandes específiques en cada un d’ells.

Així doncs, per a aquesta edició s’ha buscat diversitat d’opinions, des de la militància feminista i sindical de part d’Alba García, Secretària de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya; passant per la reivindicativa de les dones migrades en la veu de Bombo Ndir, com a presidenta de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament; així com per la mirada dels Homes Igualitaris de Catalunya exposada pel seu president, Bernat Escudero; fins la postura institucional i responsable de l’àrea de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia Acero, diputat de lgualtat i Ciutadania.

Hi ha punts recurrents quan es parla de polítiques de gènere, temes de permanent (des)atenció, com la violència masclista amb 27 assassinats, des que va començar l’any, a l’estat espanyol, segons el monitoratge de Feminicidio.net; de la bretxa salarial, que l’any 2017 va arribar al 23,25 desfavorable per a les dones; de la discriminació en els ascensos laborals en totes les àrees de l’economia i que a les universitats espanyoles, per exemple, es mostra en el fet que només hi ha un 21% de catedràtiques; a més de la conciliació laboral / domèstica que només és femenina.

Són temes sobre els quals parlen les persones entrevistades; tot i que també sorgeixen assumptes menys comuns, com la situació de les dones migrades o per la igualtat des del punt de vista dels homes que se senten identificats amb les demandes feministes.

Les idees més rellevants o interessants emeses en les entrevistes es resumeixen en els titulars, que hi ha a continuació i des d’on és possible accedir directament o des de la portada de La Independent:

 

Antoni García: “El feminisme està més present que mai en l’agenda política”

Bombo Ndir: “Sense dones migrades no hi ha polítiques de gènere”

Bernat Escudero: “Les polítiques de gènere han d’incloure a dones i homes”

Alba Garcia: “Fan falta polítiques socials i específiques per a les dones”

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Qui és La Directora de La Independent?

La periodista Teresa Carreras ha estat elegida com la primera directora de l’ANaVG La Independent....

Internacional: Dia Mundial de la Diabetis, centrat aquest any en les dones / La Independent / Notícies gènere

Sota el lema “Diabetis i dona, pel dret a un futur saludable” el passat 14...

BARCELONA: EXPOSICIÓ: ENCONTRANDO A LAS MUJERES SABIAS

Reivindicar els drets de les dones implica incidir en múltiples escenaris. Per això per canviar...