Tuesday 16 July 2024

Tuesday 16 July 2024

Compartir

Barcelona: L’Escola de la Dona ofereix 235 matèries el curs 2017-2018 / La Independent / Notícies gènere

Ha estat inaugurat el curs 2017-2018 de l’Escola de la Dona, amb una àmplia oferta de 235 matèries, amb un acte a l’Espai Francesca Bonnemaison que va estar presidit pel diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia Acero, i que va incloure la participació de l’actriu Fina Rius, amb el monòleg de dramatúrgia contemporània “Ismene” dirigit per Imma Colomer, i les paraules de Mercè Otero Vidal, amb una conferència titulada “Iguals i Diferents”.

 

Antoni Garcia, durant l’acte d’inauguració.

L’Escola de la Dona té més de 130 anys d’història brindant formació a dones i aquest fet va ser destacat per Antoni Garcia assenyalant que, per això, avui es tracta d’un espai que uneix la tradició i la modernitat, on es formen més de 2.500 alumnes.

L’oferta d’estudi que ofereix l’Escola de la Dona es divideix en cinc àrees: Art i creació, Llengua i Humanitats, Cuina, Moda i Tecnologia. Algunes d’aquestes poden ser considerades molt tradicionals i es tracta precisament amb les que aquesta escola es va iniciar; però, totes tenen un enfocament de gènere i des d’un principi van ser destinades a donar poder a les dones i capacitar-les també en matèries que en molts casos tenen menys accés. Actualment serien principalment les noves tecnologies o creació artística.

García va assegurar que aquesta escola mira al futur consolidant la incorporació d’assignatures relacionades amb els feminismes i la igualtat de gènere, en un entorn orientat a la promoció de la igualtat.

Aquest espai, ubicat en un emblemàtic edifici del barri Gòtic de Barcelona, va ser creat per la pedagoga i feminista Francesca Bonnemaison, qui va obrir la Biblioteca de la Dona, la primera d’aquest tipus a Europa i que encara es manté en el lloc. A més, allà hi ha el Centre de Cultura de Dones i l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació.

Els cursos oferts per l’Escola de la Dona comprenen: àrees de coneixement dirigits a alumnes interessades a formar-se en temàtiques puntuals; especialitats dirigides a les que busquen una formació completa en relació amb el seu projecte professional o personal; i especialitats professionals, específicament orientades a les que busquen capacitació per accedir al món laboral.

 

Escola de la dona

L’oferta educativa 2017/2018

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

A on s’amaguen les Irene Polo?

Una tertúlia al Col·legi de Periodistes reivindica el ‘reportatgisme’ de la periodista de l’època...

Revista recomanada: Núm. 31 de la Revista de la Secretaria de la Dona de CCOO

Obriu la revista

...

Catalunya: Report.cat mostra últim baròmetre del CEO sense valoració de gènere / La Independent / Notícies gènere

La revista Report.cat del Col·legi de Periodistes de Catalunya mostra els resultats de l’últim baròmetre...