Thursday 16 May 2024

Thursday 16 May 2024

Compartir

Barcelona: Mor la periodista col·legiada Patrícia Gabancho / La Independent / Notícies Gènere


El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta profundament la mort de l’escriptora i periodista col·legiada, Patricia Gabancho, a causa d’un càncer de pulmó. Gabancho havia estat membre de diferents juntes de govern del Col·legi i membre del Grup de Treball de Cultura.

      

 

 

La Junta de Govern lamenta la notícia de la seva mort avui dimarts, als 65 anys, com a conseqüència d’un càncer de pulmó, i expressa el seu condol a la seva família, companys i amics.

Involucrada històricament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Patricia Gabancho va formar part de la mateixa Junta de Govern, com a vocal. També va ser membre actiu del Grup de Cultura del Col·legi i del Consell de la Informació de Catalunya, òrgan adscrit al Col·legi de Periodistes i que vetlla per la garantia deontològica dels i de les periodistes de Catalunya.

Patricia Gabancho va néixer a l’Argentina el 1952, on va començar a estudiar català a arran de la seva relació amb catalans exiliats al país. L’any 1974, amb 22 anys, va venir a Catalunya, on ha viscut des de llavors i on va es va convertir en una ferma activista a favor de la cultura i la llengua catalanes. Gabancho ha publicat assajos històrics, llibres sobre temes culturals, sobre tango, urbanisme, història i política catalanes. La llengua ha estat una altra de les seves passions: va analitzar amb cura la situació del català i també la seva supervivència. Algunes de les seves obres més destacades són: “A la intempèrie”, una crònica de la transició catalana;  “El preu de ser catalans”, sobre la relació de la cultura catalana amb el mercat; i “Crònica de la independència”, un llibre de periodisme-ficció.

Guanyadora del Prudenci Bertrana, l’any 2012, amb “La néta d’Adam”, la seva primera novel.la, li va permetre reconstruir la seva nissaga familiar i fer un exercici d’introspecció personal. 

Com a periodista ha estat una col·laboradora habitual dels mitjans de comunicació, tant de la televisió, com de la ràdio i de la premsa.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cataluña – España: Iniciativa Colectiva por los Derechos Humanos de las Mujeres Esterilizadas

Estratègia contra la violència, el camí comença ara

Per Dixie Edith periodista Semlac La capacitació de les persones involucrades en la prevenció i...

“Costi el que costi”

La del 22 d octubre ha estat la segona manifestació estatal per l abolició de...