Wednesday 08 May 2024

Wednesday 08 May 2024

28 de juny

Enguany, el 28 de juny, dia per l’alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals, porta una agenda carregada d’actes.

A més de l’activitat del moviment, enguany hi ha una raó fonamental: es commemoren els 40 anys de la primera manifestació del col·lectiu, el 26 de juny del 1977 a les Rambles de Barcelona. Es portaran a terme diferents actes commemoratius a més de la manifestació amb el lema “Continuem fent nostre el carrer” que tindrà, com cada any, dues expressions: una descentralitzada a Lleida, el 17 de juny, i una central a Barcelona, el dia 1 de juliol. D’altra banda, el 26 de juny, just 40 anys després, s’inaugurarà l’exposició “40 anys de lluita per l’alliberament LGTBI – Continuem fent nostre el carrer!” al Casal Lambda.

La 8ª edició del Pride Barcelona es desenvoluparà entre el 7 i el 9 de juliol al Moll de la Fusta, amb el tradicional Village en el que entitats, serveis i negocis LGTBI mostraran el que fan i on es portaran a terme diferents activitats: PrideKids, concerts, festa holi… es tancaran les activitats del Pride amb la manifestació que començarà a Paral·lel el dia 8 a les 17 hores.

 

 

28 juny 1

 

 

Des del moviment feminista, enguany, també es preparen actes de reflexió i futur. L’escola lesbofeminista del proper 17 de juny que vol ser un espai de trobada i debat de lesbianes. A Ca la Dona, els grups de Sèries amb Feminismes i Bollos en Teoria organitzen la projeccció de la comèdia de lesbianes “IttyBittyTittyComitte” el 30 de juny a les 8 del vespre. Les Bollos en Teoria seguiran els debats a partir de textos el 8 de juliol.

Enguany també hi ha una novetat important i que vol tenir continuïtat el VisibLES. Festival de cultures lesbianes, que organitza LaBonne, un espai que vol visibilitzar les aportacions culturals i creatives de les lesbianes amb performances, exposicions, projeccions, cabaret, tallers… i espais de reflexió durant 3 dies a l’espai de la Bonne.

 

 

 

28 juny 3   

 

28 juny 6

28 juny 7

 

 

 

 

 

28 juny 5

 

28 juny 4

 

Més informació:

Agenda Generalitat

Agenda Ajuntament de Barcelona

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Prou Feminicidis, eradiquem totes les violències

   OPINIÓEns trobem de nou davant un altre 25 de novembre, amb la commemoració del...

Barcelona: Quatre preguntes al cònsol de Mèxic / La Independent / Notícies Génere

Fidel Herrera, nou Cònsol de Mèxic a Barcelona, no només és considerat un dels funcionaris...

Joana Ortega, vicepresidenta del Govern: “Les dones fem política d’una manera més propera i empàtica”

Quan fa un any de la seva primera edició, La Independent ha entrevistat a una...