Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Compartir

28 de juny

Enguany, el 28 de juny, dia per l’alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals, porta una agenda carregada d’actes.

A més de l’activitat del moviment, enguany hi ha una raó fonamental: es commemoren els 40 anys de la primera manifestació del col·lectiu, el 26 de juny del 1977 a les Rambles de Barcelona. Es portaran a terme diferents actes commemoratius a més de la manifestació amb el lema “Continuem fent nostre el carrer” que tindrà, com cada any, dues expressions: una descentralitzada a Lleida, el 17 de juny, i una central a Barcelona, el dia 1 de juliol. D’altra banda, el 26 de juny, just 40 anys després, s’inaugurarà l’exposició “40 anys de lluita per l’alliberament LGTBI – Continuem fent nostre el carrer!” al Casal Lambda.

La 8ª edició del Pride Barcelona es desenvoluparà entre el 7 i el 9 de juliol al Moll de la Fusta, amb el tradicional Village en el que entitats, serveis i negocis LGTBI mostraran el que fan i on es portaran a terme diferents activitats: PrideKids, concerts, festa holi… es tancaran les activitats del Pride amb la manifestació que començarà a Paral·lel el dia 8 a les 17 hores.

 

 

28 juny 1

 

 

Des del moviment feminista, enguany, també es preparen actes de reflexió i futur. L’escola lesbofeminista del proper 17 de juny que vol ser un espai de trobada i debat de lesbianes. A Ca la Dona, els grups de Sèries amb Feminismes i Bollos en Teoria organitzen la projeccció de la comèdia de lesbianes “IttyBittyTittyComitte” el 30 de juny a les 8 del vespre. Les Bollos en Teoria seguiran els debats a partir de textos el 8 de juliol.

Enguany també hi ha una novetat important i que vol tenir continuïtat el VisibLES. Festival de cultures lesbianes, que organitza LaBonne, un espai que vol visibilitzar les aportacions culturals i creatives de les lesbianes amb performances, exposicions, projeccions, cabaret, tallers… i espais de reflexió durant 3 dies a l’espai de la Bonne.

 

 

 

28 juny 3   

 

28 juny 6

28 juny 7

 

 

 

 

 

28 juny 5

 

28 juny 4

 

Més informació:

Agenda Generalitat

Agenda Ajuntament de Barcelona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar