Tuesday 14 May 2024

Tuesday 14 May 2024

Compartir

Barcelona: Pioneres del documental llatinoamericà / La Independent / Notícies Gènere

Del 29 d’abril al 13 de maig tindrà lloc una mostra de films* sobre les Pioneres del documental llatinoamericà, que forma part de la 24 mostra internacional de cinema de dones. L’edició passada tindrà lloc als cinemes Girona.

 

 

S’inagura el divendres 29 d’abril a les 20 hores, amb el títol Araya de Margot Benacerraf, 1959, Veneçuela, 90 

Rodat a les salines de la península d’Araya (una àrida zona al nord-est de Veneçuela) el film descriu la forma de vida de les familias que treballaven a les mines de sal, just Abans que canviessin els seus mètodes més artesanals i pesats de treball per la mecanització industrial d’aquella zona. Margot Benacerraf captura les tasques dels treballadors i treballadores a les salines amb impactants imatges en blanc i negre que retraten tant el paissatge com a les i els protagonistes.

 

*Divendres 6 de maig, 20h – Sessió doble, amb la projecció, Coses de dones
Rosa Martha Fernández, 1978, Mèxic, 45 ‘

 

Rosa-Martha-Cosas-de-mujeres

 

Aquest documental, produit paper Col·lectiu mexica Cinema-Dona, denuncia el problema de l’Avortament clandestí a Mèxic, tot exposant el cas d’unjove estudiant de sociologia que te un embaràs no desitjat i és sotmesa a la humiliació d’un metge clandestí que li practica l’operació. La noia, malalta per la mala cirurgia, és transportada per una amiga a l’Hospital General, on hi troba el testimoni d’altres dones que s’han practicat l’avortament. El film dóna a conèixer también impactant estadístiques sobre morts causades per els operacions realitzades en condiciones precàries.

A continuació Trencant el silenci de Rosa Martha Fernández, 1979
Mèxic, 42 ‘
Reflexió sobre els diverses formes de violència sexual: l’exercida per un aparell legal classista, la convivència de la Institució eclesiàstica, i el rebuig i la discriminació social i familiar de les víctimes. El documental presenta, alhora, algunes alternatives comunitàries de recolzament a les dones agredides.

 

  

Terra-para-Rose-1

 

I per tancar aquest cicle el dia 13 maig divendres 13 de maig, 20h
Terra per a Rose
Tetê Moraes, 1987
Brasil, 84 ‘
Film que relata la història de Rose, un agricultora que, amb 1.500 familias més, va participar en la gran ocupació d’una granja a Rio Grande do Sul. El documental aborda la sensible qüestió de la reforma agrària al Brasil, al periode de transició posterior a l’RÈGIM militar, Tot descrivint l’aparició del moviment social, el MST (Moviment dels Treballadors rurals sense terra).

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: estudi “Dona & e-commerce”

Acaba de sortir publicat l estudi Dona e commerce sobre el comportament de la dona...

Barcelona: Projecte Arxipèlag 2020 és una proposta d’homenatge col·lectiu a cineastes / La Independent / Notícies Gènere

El Projecte Arxipèlag és una proposta d 8217 homenatge col lectiu a cineastes inspiradores rupturistes...

Un trajecte pels feminismes fílmics

Amb aquest suggerent títol s 8217 ha editat el llibre que commemora els 30 anys...