Friday 22 September 2023

Friday 22 September 2023

Barcelona: Comunitat Gitana en Moviment: Lesbianes i Gais transformen l’entorn / La Independent / Notícies Gènere

La comunitat gitana, la minoria ètnica més nombrosa de la UE i la que pateix més exclusió i desigualtat, viu en contínua transformació i, avui dia, aporta imatges clau d’autoritat i apoderament, lluny d’estereotips misògins, homòfobs i patriarcals, que ajuden a redefinir i renegociar noves imatges identitàries tant dins com fora de la comunitat, i tant per a dones com per a subjectes i cossos associats a sexualitats no heteronormatives.

 

 

 

Participaran a la trobada María del Carmen Fernández i Ana María Hernández (Gitanas Feministas por la Diversidad, Madrid), Demetrio Gómez (fundador i membre honorífic de FERYP -Forum of European Roma Young People-; coordinador del projecte europeu ROMED para El Cabanyal, València / autor de “Baxtaló’s Blog”, dedicat a la interculturalidad i la lluita contra la romafòbia i l’antigitanisme), María Carrasco (activista de Barcelona) i Iñaki Vázquez (activista LGTBIQ gitano, membre de H2O -Camp de Tarragona-, redactor de la revista “Colors”). També participaran a la taula rodona Rodrigo Andrés, Pablo Cáceres i Marta Segarra, membres del projecte “Noves visions de la comunitat / Noves identitats gitanes, híbrides i sexualitzades”.

La jornada “La comunitat gitana en moviment: lesbianes i gays transformen l’entorn” permetrà escoltar les veus de qui formen part de la comunitat, en un espai obert, de diàleg i comunicació

Assistència oberta.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Recerca tesi: “Sujetos modernos e intervenciones feministas: género, comunidad e hispanismo en la prensa hispana de Nueva York (1920-1940)”

GRC CREACIÓ I PENSAMENT DE LES DONESLaboratori de tesi sobre dones, comunitat i hispanisme El...

RIPVG: denuncia amenazas de violencia sexual a la periodista hondureña Dina Meza Elvir

La Red Internacional de Periodistas con Visión de Género denuncia las amenazas de violencia sexual...

Perquè els noms importen, i molt

  OPINIÓ Va ser una injecció d’optimisme que la Llei 5/2008 anomenés les coses pel...