Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Catalunya: Enquesta de Violència Masclista el 2016 / La Independent / Notícies gènere

El Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Interior, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per a l’elaboració de la segona edició de l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya, l’anterior es va realitzar en 2010

L’enquesta permetrà estudiar la prevalença de la violència masclista a Catalunya en els següents àmbits: agressions masclistes als espais públics, discriminació per raó de sexe i assetjament sexual a la feina, agressions en les relacions de parella i exparella i agressions masclistes d’especial gravetat. També es mesuraran les percepcions i els valors dels homes i les dones en l’àmbit de la violència masclista.

L’objectiu és obtenir informació estadística fiable i útil per a la presa de decisions i l’impuls de programes específics. Tot això contribuirà a millorar l’eficàcia i l’eficiència de les actuacions des de les polítiques públiques al voltant de la violència masclista i donar suport a les actuacions preventives i d’intervenció amb les víctimes que duen a terme les institucions públiques i privades.

La nova enquesta incorpora noves qüestions no previstes en l’edició anterior com l’assetjament mitjançant les noves tecnologies o els efectes de la violència respecte dels fills i filles de les dones que la viuen.

L’Enquesta sobre Violència Masclista es realitza sobre una mostra que estarà formada per un màxim de 9.499 dones i 1.378 homes, distribuïts territorialment de manera proporcional a la població resident de dones a partir de 16 anys i, si s’escau, dels homes de forma aleatòria. El conveni també preveu un tractament específic per a la ciutat de Barcelona amb una mostra de 4.000 dones i 600 homes.

La Generalitat aporta 65.000 euros per a la realització de l’enquesta. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona aportarà 55.121 euros, mentre que l’Obra Social “la Caixa” aportarà 35.000.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: La cultura ha de tenir perspectiva de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

Nuria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones, i l’escriptora MªAngels Cabré han acordat...

Les feministes i el joc a la ultradreta

OPINIÓ El nou mantra que es repeteix des que Santa Judith Butler ho va dir...

AMMPE ha celebrat a Londres el XXIIIè Congrés en el Centenari del Sufragi Femení

Sarah GIbson, presidenta del Congrés amb les dues vicepresidentes T. Carreras i P. Mayorga El...