Monday 01 July 2024

Monday 01 July 2024

Compartir

La consellera de Benestar Social i Família Neus Munté respón a la ministra Ana Mato /La Independent/ Notícies gènere

 “Si Generalitat i Estat aportessin el mateix a la Llei de la dependència, l’any 2012 un 59% de les persones ateses a Catalunya haurien quedat fora del sistema”

Munté s’ha referit a les paraules d’ahir de la ministra Mato, sobre el sobreesforç del Govern català i la decisió de les CCAA de prioritzar els serveis als ciutadans, destacant que “precisament estem fent allò que ahir deia la ministra: prioritzar l’atenció als ciutadans i atendre les persones que més ho necessiten. I poder portar a terme aquesta priorització implica que més del 75% del pressupost del Departament de Benestar Social i Família es destina a fer front a l’aplicació de la Llei de la dependència”. Segons Munté “si la Generalitat s’hagués limitat a aportar l’any passat els 243,5 milions d’euros que va aportar l’Estat a Catalunya, aproximadament 92.000 persones no haurien pogut ser ateses”.

La consellera de Benestar Social i Família, ha fet aquesta afirmación en  la cloenda del IV Congrés Internacional sobre Dependència i Qualitat de Vida organitzat per la Fundació Edad&Vida a l’Auditori AXA de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’IMSERSO.

El nombre de persones beneficiaries a Catalunya a desembre de 2012 era de 140.491 persones i el cost total de l’aplicació de la llei aquell any va ser de 1.173 milions d’euros.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Parole de king

OPINIÓ Un any més, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona presenta,...

Reelegida Presidenta Cristina Fernández

Buenos Aires, 24 octubre.- El triomf de la presidenta argentina Cristina Fernández va ser la...

A Tortosa, volem una ciutat de persones enfrontades unes a les altres?

21 de juliol de 2011 Des de la Xarxa per la Convivència a Tortosa reflexionem...