Wednesday 17 July 2024

Wednesday 17 July 2024

Compartir

Una de cada 200 persones que viuen a Catalunya pateixen la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC)

Però només el 50% n’estan diagnosticades. Actualment, la llista d’espera a les unitats especialitzades de la salut pública supera els dos anys.

Aquestes són dades que ens facilita l’Associació catalana de la síndrome de fatiga crònica/Encefalomielitis miàlgica. A més explica que la majoria d’aquestes persones no poden treballar de forma regular i tenen conflictes personals, familiars i laborals. És una mallatia difícil de diagnosticar i de tractar i hi ha poc coneixement mèdic i molt poca sensibilitat social vers aquestes i aquests pacients ( les dones són majoritàries). La causa d’aquesta malaltia és desconeguda però es creu que hi ha diverses causes precipitants, entre elles, infeccions víriques, exposicions a tòxics, l’estrès i el sobreesforç físic i psíquic continuat.

També hi han diveres malaties associades a la SFC com són sobretot la fibromiàlgia i la sensibilitat química múltiple i la sensibilitat electromagnètica, aquestes dues últimes encara no codificades com a malalties pel codi internacional de l’O.M.S.

L’Associació catalana de la síndrome de fatiga crònica/Encefalomielitis miàlgica  ( ACSFCEM ) va néixer fa més de dotze anys amb l’objectiu de sensibilitzar la societat d’una malaltia invisible que afecta de forma molt greu al dia a dia de les persones que la pateixen. Fou pionera a l’Estat espanyol.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Se celebra la primera de les Nits Independents a la Valentina

A partir del 24 d’abril, l’últim dimarts de cada mes La Independent convida a les...

Sant Esteve de Palautordera: IV edició del Festival Internacional de Pallasses / La Independent / Notícies gènere

Més de d’una trentena de pallasses vingudes de tot l’Estat i Europa La 8a edició...

Estat espanyol – Catalunya: pobresa energètica en xifres / La Independent / Notícies gènere

En un context de crisi econòmica, on cada vegada pugen els serveis energètics, i on...