Thursday 09 May 2024

Thursday 09 May 2024

Compartir

Accions conjuntes per la gestió catalana del 0’7 %de l’IRPF per part de Benestar Social i família i les entitats del Tercer sector

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries,  fa també una crida als grups parlamentaris perquè se sumin a aquesta reivindicació i mantinguin aquesta actitud ferma a les Corts Generals de l’Estat

Cleries s’ha mostrat molt crític durant el Ple del Parlament d’aquest dimarts , 14 de març, amb l’actitud del Govern de l’Estat de no acatar la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”, i ha reiterat que “serem molt bel·ligerants davant d’aquest fet”. “Estem parlant de fer respectar el nostre autogovern” ha manifestat i ha convidat tots els grups parlamentaris de la Cambra a defensar els interessos de Catalunya i sumar-se a aquesta reivindicació i a “mantenir aquesta actitud ferma tant al Parlament de Catalunya com a les Corts Generals de l’Estat”. “Un Govern que s’atreveix a afirmar que farà cas omís d’una sentència del TS, quin respecte demostra a l’Estat de Dret?” – s’ha exclamat-.


 “Estem portant a terme contactes i reunions amb les entitats del Tercer Sector per tal de dissenyar accions conjuntes per exigir al Govern de l’Estat que la propera convocatòria de subvencions provinents del 0,7% de l’IRPF es faci respectant al sentència del Tribunal Suprem” -ha explicat el Conseller-  i ha afegit que  “les converses que ja hem tingut fins ara amb les entitats confirmen que hi ha unanimitat en rebutjar l’actitud de l’Estat i que existeix la voluntat per part de tots d’actuar plegats”.
 
La sentència del TS estableix que és competència de l’Estat la regulació del aspectes centrals d’aquestes subvencions, és a dir, l’objecte i finalitat dels ajuts, la seva modalitat tècnica, els beneficiaris i requisits essencials d’accés. Però “és competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes” específica Cleries.
 
El Departament de Benestar Social i Familia ha mantingut contactes amb el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad per tractar sobre el compliment d’aquesta sentència, però de moment no ha rebut una resposta satisfactòria en aquest sentit i està pendent d’una reunió específica amb la ministra Ana Mato.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carme Porta-1

El proper 17 de maig

OPINIÓ El 17 de maig és el dia mundial contra la LGTBfòbia enguany fets recents...

Guatemala: El Govern crea una força especial contra el femicidi

Després que aquest dimarts tres dones van ser assassinades de manera violenta en menys de...

Ménades, un projecte editorial necessari

El biaix de gènere no és un invent de feministes susceptibles comenta Isabel Franc...