domingo 16 junio 2024

domingo 16 junio 2024

Compartir

Accions conjuntes per la gestió catalana del 0’7 %de l’IRPF per part de Benestar Social i família i les entitats del Tercer sector

No hay traducción disponible

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries,  fa també una crida als grups parlamentaris perquè se sumin a aquesta reivindicació i mantinguin aquesta actitud ferma a les Corts Generals de l’Estat

Cleries s’ha mostrat molt crític durant el Ple del Parlament d’aquest dimarts , 14 de març, amb l’actitud del Govern de l’Estat de no acatar la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”, i ha reiterat que “serem molt bel·ligerants davant d’aquest fet”. “Estem parlant de fer respectar el nostre autogovern” ha manifestat i ha convidat tots els grups parlamentaris de la Cambra a defensar els interessos de Catalunya i sumar-se a aquesta reivindicació i a “mantenir aquesta actitud ferma tant al Parlament de Catalunya com a les Corts Generals de l’Estat”. “Un Govern que s’atreveix a afirmar que farà cas omís d’una sentència del TS, quin respecte demostra a l’Estat de Dret?” – s’ha exclamat-.


 “Estem portant a terme contactes i reunions amb les entitats del Tercer Sector per tal de dissenyar accions conjuntes per exigir al Govern de l’Estat que la propera convocatòria de subvencions provinents del 0,7% de l’IRPF es faci respectant al sentència del Tribunal Suprem” -ha explicat el Conseller-  i ha afegit que  “les converses que ja hem tingut fins ara amb les entitats confirmen que hi ha unanimitat en rebutjar l’actitud de l’Estat i que existeix la voluntat per part de tots d’actuar plegats”.
 
La sentència del TS estableix que és competència de l’Estat la regulació del aspectes centrals d’aquestes subvencions, és a dir, l’objecte i finalitat dels ajuts, la seva modalitat tècnica, els beneficiaris i requisits essencials d’accés. Però “és competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes” específica Cleries.
 
El Departament de Benestar Social i Familia ha mantingut contactes amb el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad per tractar sobre el compliment d’aquesta sentència, però de moment no ha rebut una resposta satisfactòria en aquest sentit i està pendent d’una reunió específica amb la ministra Ana Mato.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Acampada a València. La Comissió Transfeminista i els atacs del neomasclisme

Article d’opinió d’una integrant de la Comissió Transfeminista de l’acampada de València sobre les reivindicacions...

Nicaragua: Els crits de l’altra rebel·lió

Per Sylvia Ruth Torres. SemLac Nicaragua A Nicaragua, novament l’abril segueix sent un mes intens....

Badalona: CURSO Lugares que ellas han puesto en los mapas / La Independent / Notícies gènere

Coordinado por Marta Font y Katarzyna Paszkiewicz, del Centre Dona i Literatura, el curso...