Dones d’arreu de l’Estat espanyol, organitzades i anivell individual, en la convicció que el terrorisme masclista és una qüestió d’estat i que per combatre’l cal un pacte d’estat, fan una crida a la ciutadania a participar en una marxa a Madrid contra les violències masclistes el 7 de novembre.
La indignació per les dones assassinades per la violència masclista és cada cop més gran arreu de l’Estat.
Aquest inici de setmana, només en 24 hores dos assassins masclistes han acabat amb la vida d’una dona, Francisca, de 47 anys, un home de 56 i amb la d’un nen de 10 anys. I així quasi cada setmana es poden anar sumant i sumant víctimes sense aturador.
No és d’estranyar doncs que ja faci mesos que un grup, nascut a les xarxes i treballant per internet, es vagi extenent i creixent amb l’objectiu de realitzar una gran marxa cap a la capital de l’Estat, acabant en una manifestació, per reclamar un pacte d’estat a fi d’acabar amb les violències masclistes.
“Per a aquest grup, la idea de la marxa contra la violència masclista, va néixer de la ràbia i la indignació que ens produeixen les constants agressions masclistes, la més brutal el feminicidi” ens diu des de la Coordinadora Feminista de València a La Independent, la primera dona en plantar la llavor de la marxa cap a Madrid.
En aquesta marxa del 7 de novembre, que volen que sigui “una data històrica en la lluita contra aquesta barbàrie“, es vol exigir del govern un pacte d’estat immediat, als partits polítics un compromís real contra aquest terrorisme, “on les víctimes han de ser molt més que una xifra” manifesten des del grup organitzador.
“Xifres insuportables, sobretot perquè no són dades estadístiques, sinó vides trencades, truncades per sempre, amb seqüeles de per vida. Segur que en molts llocs de l’Estat espanyol s’estan fent accions en la lluita contra la violència de gènere i hauriem d’anar traçant els camins”, proposa una altra companya del país Valencià. Que no ens faci mal la vida!
Que no ens faci mal la vida! Que no et faci mal la vida! “Aquest objectiu mereix tota la nostra energia ja que aquestes xifres són només gargots del dolor de les vides trencades”, s’expresa una altra des de Sevilla.
Després d’una reunió a Madrid a principis d’any, després de començar a formar-se les comissions i en aquest continu degotall de víctimes, diu una altra companya madrilenya: “Som conscients que les exigències són àmplies i de gran calat, i per tenir impacte en les xarxes socials i visibilitzar l’acció d’incidència hem de difondre lemes reivindicatius als hashtags”.
Aquest són els hashtags que més estan ja circulant per les xarxes i que, ben segur junt amb d’altres, han d’anar fent cami fins assolir la gran manifestació a Madrid per aconseguir uns objectius tant urgents.
#TerrorismoMachista # CuestiónEstado #PactoEstado
#NosFaltanTodas # 7Noviembre #Madrid #MarchaContraViolenciasMachistas
Organitzant la marxa
La reunió per la marxa contra les violencies masclistes, tingué lloc el passat 28 de febrer de 2015 a Madrid. A la convocatòria de la Coordinadora Feminista de València, hi assistiren representants del País Valencià, d’Anadalusia i de Madrid: AMPLIA-COMPI, Asamblea Feminista de Madrid, Asociación de Mujeres de San Fernando de Henares, Ateneo, Pacto Feminista, Comisión Feminismos 25N Feminismos Sol, COMPI (Coordinadora Org. Mujeres Participación e Igualdad), Custodia en Positivo, Federación de Mujeres Progresistas, Foro de Madrid contra la Violencia de Género y Consejo de Mujeres Madrid, Fórum de Política Feminista de Andalucía, Fórum de Política Feminista Estatal, Fundación Aspacia, Hijas de Lilith, Mujeres de Izquierda de Móstoles, Mujeres en Zonas de Conflicto, Mujeres por la Paz, Otro Tiempo y feminicidio.net, PPIINA, STEM Madrid i Tertulia Kate Millet. A banda de les que no hi varen poder viatjar de l’Aragó, Navarra i País Basc, que varen enviar llur adscripció.
En la trobada es destacà la manca d’organitzacions d’altres territoris de l’Estat espanyol i es va treballar per aconseguir definir la millor data possible, el lema, el sistema de comunicació i convocants.
Els acords foren celebrar la marxa manifestació a Madrid el 7 de novembre sota el lema “Contra les violències masclistes”, convocada per organitzacions de dones, i emprant un grup de google, un bloc, facebook i twitter per a convocar-la i difondre també les activitats preparatòries que es facin en cada indret.
Als partits se’ls proposa que donin suport, però sense un paper protagonista, especialment perquè davant les successives cites electorals entenen que el seu paper no és representar al Moviment Feminista, sinó recollir les seves propostes en els seus programes i acció institucional.