Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Cedaw mios

Compartir

25N. No Morim. Ens Maten,que es compleixin els acords!!

 

 

¡Contra la violència masclista defensa feminista! En el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de totes les formes de Violència contra les Dones i Nenes, es va realitzar a Barcelona una manifestació que cada any augmenta en nombre de participació.

 

 

plaza 1

 

Es van sentir crits, entre les dones .. “La Cedaw, aquesta ahi i cal exigir que es compleixin les seves recomanacions” “hi ha lleis que ens poden defensar, que poden castigar culpables de tantes violències” hem d’exigir que es compleixin els acords internacionals, acords signats per 185 països, amb seriosos compromisos “

 

La jornada va ser un acte de rebuig contra tot acte de violència masclista a les dones, lesbianes i trans, es va denunciar en les lectures realitzades al final de la manifestació que va acabar a la Plaça Sant Jaume que: “la violència envaeix tots els àmbits de la nostra vida”.

Van recordar a la cultura masclista i a la violència institucional, que qui calla es fa còmplice de la violència. Es va instar a l’Estat, al govern i a totes les institucions perquè facin el necessari i urgent per evitar que davant de situacions de risc a què es veuen sotmeses les dones, nenes i nens, intervinguin ràpidament perquè no acabin en tragèdia, ja que moltes vegades per no intervenir a tempsacaben en la mort.

 

 

DSC 0047

 

 

 

DSC 0021

 

 

També es va parlar de la necessitat d’escoltar, mirar, veure i reconèixer a les dones, i crear xarxes per abordar el canvi social, que les inclogui. Van recordar que les dones feministes són referents de voluntat per aconseguir llibertats, pau i sostenibilitat.

 

 

DSC 0100

 

 

DSC 0110

 

 

DSC 0067

  

 

Durant els actes posteriors, diferents col·lectius de dones feministes van fer una lectura fraccionada del manifest i una dramatització en memòria de les dones, nenes i nens assassinats durant el 2015, també d’aquelles dones anònimes. Amb el crit unànime “ni una més” i “No morim. Ens maten” va finalitzar la concentració a la Plaça Sant Jaume.

Es van sentir crits, entre les dones .. “La Cedaw, aquesta ahi i cal exigir que es compleixin les seves recomanacions” “hi ha lleis que ens poden defensar, que poden castigar culpables de tantes violències” hem d’exigir que es compleixin els acords internacionals, acords signats per 185 països, amb seriosos compromisos “

 

 

DSC 0164

 

 

 

DSC 0147DSC 0137

 

 

DSC 0152DSC 0142

 

DSC 0089

 

 

 

Al llarg del dia també, es van dur a terme diferents activitats a Barcelona entre elles, la participació de la Coral feminista de l’Ateneu Flor de Maig del Poblenou, que va cantar a la Presó de dones diverses cançons reivindicatives en un acte de solidaritat amb les preses.

 

 

Preso  25N  Preso 1 25N

 

 

 

En el mateix acte, es va llegir el manifest d’un col·lectiu de dones feministes del barri, en la qual entre altres coses, van denunciar que no només és violència masclista la violència  que es produeix a la llar, sinó que la violència masclista també és la que es genera contra les dones en presons. Van evidenciar que s’ofereixen tallers enfocats a encaixar a les preses en el rol tradicional, és a dir, costura, brodats, cuina, cosmètica, perruqueria i macramé. En contrapartida els tallers que s’ofereixen als homes impliquen un major estatus laboral un cop són al carrer, per tant més capacitat d’independència i autonomia per a ells és més gran.

Van manifestar que més d’un terç de les dones preses, no són de nacionalitat espanyola, com a conseqüència, o bé, se’ls deneguen sistemàticament els permisos i el tercer grau, o se les condemna a l’expulsió del país. Van recalcar que a les presons de dones hi ha uns nivells altíssims de subministraments de tranquil·litzants, antidepressius i sedants, patologitzant a les dones preses perquè han fallat en el paper patriarcal de la dona bona.

D’altra banda les institucions també van commemorar el dia amb diferents actes, La Generalitat va reafirmar el seu compromís d’eradicar la violència masclista, i l’Institut Català de les Dones (ICD), juntament amb les diputacions i les entitats locals, van divulgar la imatge commemorativa “Construïm una Catalunya lliure de violència masclista”. Per la seva banda l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va vestir de lila l’ajuntament.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

FRANÇA: Govern paritari a la França d’Emmanunel Macron / La Independent / Notícies gènere

El president francès Emmanuel Macron ha desvelat, aquest dimecres 16 de maig, el seu gabinet...

ARGENTINA: Assistència i assessorament de casos de violència contra les dones a Catamarca

La convocatòria, el divendres 9 de novembre a la província de Catamarca d’un taller d’assistència...

Barcelona. CONFERÈNCIA Bruno Clément parlarà sobre Arendt, Heidegger i l’amor / La Independent / Notícies gènere

El Seminari Filosofia i Gènere, del Grup de Recerca Consolidat Creació i pensament de...