Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Els fons del Centre de Documentació Vindicación Feminista, a l’Arxiu Nacional de Catalunya

 

Lidia Falcón Elvira Siurana faran lliurament en comodat, el proper dilluns 7 de maig, dels fons del Centre de Documentació Vindicación Feminista, a l’Arxiu Nacional de Catalunya. L’acte serà al Palau March de la Rambla de Santa  Mònica, a les 19 hores.

La cerimònia estarà presidida pel Conseller de Cultura del Govern de la Generalitat, Ferran Mascarell, i hi participaran Ignasi Riera, escriptor, periodista i ex diputat d’IC, Rosa Regàs, escriptora, exdirectora de la Biblioteca Nacional i Lidia Falcón, advocda i periodista que fou la directora de la publicació.

En aquest acte s’exposarà el treball de recollida de dades i documents a través del recull de la informació publicada al nostre país i la comunicació amb els grups i revistes feministes de l’Estat espanyol i de molts països, durant mig segle. Durant l’espai de temps en què va ressorgir el feminisme a casa nostra, ofegat per la dictadura franquista. aquests fons constitueixen un material preciós per conèixer, analitzar i recopilar la història de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya i Illes Balears: Certificació SG CITY 50-50. Avançar cap a l’Agenda Local Feminista / La Independent / Notícies gènere

L’Associació Forgender Seal celebra el I Fòrum de Municipis amb la Certificació SG CITY 50-50...

Barcelona: Premis de comunicació en la festa dels 25 anys de l’ADPC / La Independent / Notícies gènere

La Festa dels 25 anys de l’Associació de Dones Periodistes se celebrarà el pròxim 15...

Internacional: Beques i capacitacions maig-juny

Llegiu més a Son de Tambora   BECAS http://www.comminit.com/es/section1/37/37%2C1810 6. Beca Peter Martin – Global...