Dijous 25 juliol 2024

Dijous 25 juliol 2024

Compartir

El paper de les dones en la construcció de la pau

 

 

Una mostra brutal del context en el qual les dones participen en tasques públiques i d’interès social en el món. La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG) es va pronunciar contra el feminicidi perpetrat  el passat dissabte a Rose, Bulgària, de la col·lega Victòria Marinova.

La Comissió de Denúncies sobre Violència a Dones Periodistes de la XIPVG, fundada el 2005 i integrada per 36 països, va condemnar l’assassinat de la periodista búlgara Victòria Marinova, qui es trobava investigant presumptes fets de corrupció relacionats amb projectes d’infraestructura finançats amb fons de la Unió Europea.

El fet que a més va ser violada abans de ser assassinada, dissabte a la ciutat de Rose, al nord de Bulgària, col·loca a aquest fet com un crim d’odi o feminicidi, encara que les autoritats desestimin que estigui relacionat amb el seu treball, i argumenten que no hi ha proves.

Per tal raó, la XIPVG exigeix, que en la investigació s’inclogui la tasca periodística de Victòria sobre les circumstàncies del seu crim, ja que treballava per a l’emissora TVN.

“Les volem lliures, segures, informant. Les volem lliures”, és la petició de la Xarxa a les autoritats belgues i de la Unió Europea perquè s’estableixin mecanismes que garanteixin l’exercici del periodisme de les dones sense por de ser assassinades per exercir el dret a la llibertat d’expressió.

La Xarxa considera aquest assassinat com una mostra brutal del context en què les dones participen en tasques públiques i d’interès social en el món, així com de les poques garanties per prevenir la violència. En lloc d’encoratjar la seva participació en tasques rellevants com és el periodisme.

Basades en els tractats internacionals que defensen la llibertat d’expressió i una vida lliure de discriminació i violència per a les dones, demanen que les autoritats competents realitzin les investigacions precises, exhaustives i diligents, i que tinguin com a línia central l’activitat periodística que realitzava en aquest moment Victòria Marinova.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

unnamed

Congrés Iberoamericà “Més dones, millor periodisme” (Introducció)

Aquest Congrés, organitzat per WINN i i el Lillian Lodge Kopenhaver Center, ha tingut lloc...

New York: Half The Sky: Allibera el potencial de les dones a l’ONG CSW / La Independent / Notícies Gènere

A Nova York, el proper dimecres 15 de novembre, Joves professionals de l’ONG CSW, analitzaran...

Dues dones: Ana María Matute i Soledad Puértolas, en un món misogin

L’escriptora  catalana Ana María Matute ha estat premiada amb  el prestigiós premi de literatura  castellana ...