Dimarts 03 octubre 2023

Dimarts 03 octubre 2023

Compartir

El Cohabitatge amb perspectiva de gènere

 

 

 

Desde Cohousing Barcelona promouen l’accés a la vivenda a través del Cohabitatge. El divendres 19 d’octubre, a les 18,30 h. organitzen a l’Hubb (Museu del Disseny de Barcelona) una trobada per a crear i consolidar grups interessats en Cohabitatge a la ciutat.

 

En aquest projecte de Cohabitatge, cal destacar, la presencia de les dones. La presidenta de Cohousing Barcelona es Joana Puig, la responsable de Coordinació, Maria Eugenia Amengual i una de les responsables com arquitecta es Mónica Escaño. Cohousing Barcelona el lidera Juli Carbó, que es un del fundadors del projecte i responsable de Llacuna 39, i d’altres projectes de cohabitatge, que ha posat en marxa junt a la seva companya, l’arquitecta Justyna Piruta.

 

alt

 

 

 

Monica Escaño, es la arquitecta que esta portant endavant el projecte de Llacuna 39, i ens explica com aquest projecte cooperatiu ha tingut des dels seus inicis, perspectiva de Gènere: “Aquest projecte el porten endavant els propis veïns i veïnes del barri del Poblenou. I des dels seus inicis hem desenvolupant uns plans amb perspectiva de gènere, en que tant les vivendes individuals, com els espais col·lectius estan pensats des del punt de vista de les dones. Això es el mateix que dir estan pensats per a millorar la convivència, i les tasques domestiques assumibles per tothom, i promoure una altra forma de vida familiar”. [Vídeo a Youtube].

En aquest projecte tal com ens explica Escaño com arquitecta facilitadora, es té mot en compte la sostenibilitat, “tant en la distribució de l’espai, l’eficiència energètica com en l’ús i aprofitament de materials propers i reciclables”. D’altra banda, també es vol facilitar la integració i obertura al barri dels  espais comuns. És per aquesta raó que pensen que molta gent pot estar interessada en participar i ajudar a aquest projecte comprant títols participatius.

 

alt

 

 

Per portar a terme aquest projecte cooperatiu de Llacuna 39, cal implicar a més persones interessades en promoure el cohabitatge, i per no dependre exclusivament financerament dels bancs, des de Cohousing Barcelona hem emès 1.600 títols participatius per valor total de 800.000 euros. Segons explica Maria Eugenia Amengual: “Les aportacions ens permetran finançar el 40% de la compra d’un solar privat, al Poblenou de Barcelona, i construir 27 habitatges de Protecció Oficial. L’altre 60% de finançament anirà a càrrec de les futures veïnes i veïns”, y cal destacar que, “aquests títols, si es compren a 3 anys, poden donar uns guanys fins al 5% . I cal tenir en compte que amb aquestes aportacions col·lectives ajudarem a vint-set unitats de convivència a accedir a l’habitatge digne i cooperatiu”, comenta. (+info a la Web).

Amengual es la dinamitzadora de la xarxa d’usuaris de Cohabitatge que s’ha format per a organitzar reunions entre les persones de la cooperativa Llacuna 39, per prendre totes les decisions consensuades, però també per a crear una nucli de “vida en comú” per relacionar-se i desenvolupar un inici de vida comunitària amb interessos col·lectius comuns. “Els nostres projectes van molt més enllà- ens explica Amengual- que el desenvolupament de Llacuna 39. Estem promovem altres projectes per a joves, famílies, dones i per persones grans al districte de Sant Martí, a la Marina de Zona Franca i al Maresme. I esperem que l’ajuntament cedeixi més terrenys per posar en marxa més projectes”.

 

 

alt

 

Per aquesta raó, organitzen i han organitzat trobades, xerrades i conferencies, entre les que cal destacar la que van realitzar a la Biblioteca Can Saladrigas de “Cohabitatge amb perspectiva de Gènere”, el mes de maig. 

Més informació:

Reportatge anterior a La Independent.

(*) Entrevista a Joana Puig, a News Cat Tv  

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Premi Anna Lindh de Periodisme 2011

  Francès:   Prix Anna Lindh de Journalisme 2011 Posez votre candidature maintenant A partir...

Women talent seminar: Barcelona, capital del talent femení

  El Woment Talent Seminar , que va tenir lloc el passat 27 de novembre...

Presidenta de la Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones: Senyors que volen gobernar…

    Para quienes quieren premiar a los varones por tener más sueldo, no ocuparse...