Dijous 13 juny 2024

Dijous 13 juny 2024

Compartir

El Govern de la Generalitat reitera el seu compromís per eradicar la violència masclista

Nota de Premsa 25N del Departament de Benestar Social i Família

El Govern de la Generalitat reitera el seu compromís per eradicar la violència masclista
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha recordat en el decurs de l’acte institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que “el compromís del Govern és reforçar la xarxa de recursos jurídics, educatius i d’acompanyament, perquè totes les dones que viuen una situació de violència se’n puguin sortir”. Munté també ha destacat que “hi ha molt per fer i és molt important la tasca entre les generacions més joves, perquè realment entenguin que les relacions entre homes i dones s’han de basar en la igualtat i que només així ens podrem garantir un futur en el qual no hi tingui cabuda aquesta xacra social”.

“Avui és un dia especialment important per a donar visibilitat a aquesta problemàtica i per refermar el compromís d’administracions, grups polítics i societat en general. Però la lluita ha de ser diària i no hem d’abaixar mai la guàrdia” ha afirmat la consellera de Benestar Social i Família durant l’acte institucional celebrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Munté també ha insistit que la lluita contra la violència masclista és una de les prioritats del Govern i ha recordat alguns dels projectes i instruments que promou el Departament per a prevenir i actuar contra aquest tipus de violència. Des del treball en xarxa de la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra a la violència masclista, fins a la campanya de prevenció dirigida al col·lectiu de joves i adolescents “Estimar no fa mal”, de la qual la setmana passada es van presentar nous materials per ajudar a noies i nois a identificar relacions abusives i de ciberassetjament en les relacions afectives.

En aquest acte commemoratiu, que ha tingut lloc aquest migdia, també hi han participat la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega; el conseller de Justícia, Germà Gordó; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i diversos representants dels departaments del Govern, i d’altres institucions i partits polítics.

La persona encarregada de la lectura del Manifest institucional unitari de rebuig de la violència masclista ha estat Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. Aquest document ha estat subscrit per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Posteriorment, s’ha fet un minut de silenci.

Al llarg del dia d’avui també s’organitzen actes commemoratius a la Pobla de Segur (19.00h); Manresa (12.00h); Girona (12.00h); Lleida (11.00h.); Reus (19.00h) i Tortosa (19.30h.).

Creació de nous imaginaris de relacions de parella

En motiu d’aquesta commemoració, el Departament de Benestar Social i Família a través de l’Institut Català de les Dones (ICD) ha fet públics avui els tres microrelats guanyadors del concurs a la xarxa Facebook “420 caràcters per unes relacions en igualtat”. Es tracta d’una iniciativa de sensibilització contra la violència masclista a través d’impulsar la creació i la divulgació d’imaginaris de relacions de parella basades en el respecte i la igualtat.

1r Premi: Agnès Vidal i Vicedo
La idea romàntica de dos mitjons del mateix color ha desaparegut pel forat negre de la rentadora: el negre balla amb el blanc, les ratlles amb els rombes, els esportius amb els clàssics. El calaix és un cau de tendresa on conviuen a eixa mínima distància en què tot queda desenfocat, com en Technicolor. Cada matí, una mà tremolosa tempta a la sort i els emparella. Per davant tenen un nou dia per estrenar.

2n Premi: Jesús Serrano Pons
Un cop més ens toca pujar a l’escenari. Com sempre m’estrenys ben fort la mà. Les nostres veus s’entrellacen harmònicament a base d’anys taral·lejant la mateixa melodia. La sistemàtica complicitat del nostre cant fa palesa una lleial i sincera sincronia vocal on qualsevol esporàdica desavinença coral ha estat polida amb constants assajos consensuats. Vols continuar cantant plegats?

3r Premi: Núria Domènech i Amador
Equació particular?
Senyors matemàtics, plegats hem descobert que restar diferències multiplica llibertat. Que la funció esperança és una exponencial d’aquesta llibertat. Que si en la nostra equació fem x=y, simplifiquem els problemes i trobem solucions que tendeixen a la felicitat. No ens poden negar, senyors matemàtics, que u més u és molt més que dos.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Benestar i Família i 10 entitats: Pla contra l’exclussió social

FLAIX A l’abril hi hagué la primera reunió d’aquest Grup de Treball contra la pobresa...

Gran èxit de la Jornada d’Economia Feminista a Barcelona

Johanna Kantola La Jornada d’Economia Feminista: “acció institucional i lluites socials” va tenir lloc...

Festival de Poesia de Barcelona: Cicle Entre Amigues: “Un trio entorn l’erotisme i la poesia”

Des de fa deu anys, Pròleg convoca dins el marc del Festival de Poesia de...