Dissabte 20 juliol 2024

Dissabte 20 juliol 2024

Compartir

CRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA EL 8 DE MARÇ .. Novembre Feminista

 

 

14 DE FEBRER:

Desmuntem Sant Violentí Aquest 14 de febrer fem una CRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA EL 8 DE MARÇ PER DENUNCIAR també les VIOLÈNCIES MASCLISTES Construïm relacions amoroses lliures de violències masclistes.

 

 

Les feministes fem coincidir la protesta amb la data del 14 F dia de “Sant Valentí”, per assenyalar que els mites de l’amor romàntic fomenten relacions d’opressió. El mite de l’amor romàntic, clàssic en la nostra cultura, perpetua els estereotips de gènere i és la base de moltes relacions tòxiques.

Aquest suposat ideal romàntic provoca l’acceptació, normalització, justificació o tolerància de comportaments clarament abusius, ofensius i desiguals, que duen a un important desequilibri de poder i són base i justificació de les violències masclistes.

A més, el capitalisme imperant, s’uneix a aquest mite patriarcal celebrant una festivitat basada en el consum. L’amor romàntic és, ara mateix, un espai de desigualtat per a les dones i que va contra la seva autonomia i llibertat. Per a la societat, és un mecanisme de reproducció del sistema capitalista heteropatriarcal com pocs. Perquè ens hi va la vida i la salut, desmuntem els mites de l’amor romàntic! NO ACCEPTEM: La compatibilitat de l’amor amb el maltractament.

 

 

 

 

 

Creure que el desenvolupament personal està fora de nosaltres mateixes, en una altra persona que ens farà completes, com veiem en frases com “la meva vida no té sentit sense tu”. Que l’amor és “lliurament total”, “donar-ho tot sense esperar res a canvi”, o “oblidar-me de mi.” Que la gelosia expressa amor “necessito saber on ets, tenir les teves claus de les xarxes socials perquè t’estimo i pateixo.” Diem PROU i estem en #ALERTA FEMINISTA davant un ideal romàntic entorn de les relacions amoroses que en realitat ens posen en RISC. El model d’amor canvia en les èpoques històriques, no ha estat sempre el mateix! Actualment tenim un model judeo-cristià basat en un sistema heteropatriarcal, on les relacions amoroses són més centrals en les vides femenines que masculines, que supedita les dones, que enalteix el sacrifici, el lliurament, el control i les situacions de dificultat, essent un excel·lent caldo de cultiu de les situacions abusives i les violències masclistes.

Cal fomentar relacions ben-tractants, que tenen en compte l’altre, amors que cuiden i que són diversos! #14Febrer L’amor romàntic mata #SanViolenti #14Feminista #NosQueremosVivas #14FAmorSinCadenas #Patriarcat, capitalisme i racismel, aliança criminal #No hi som totes, falten les assassinades” #PER UNA VIDA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES #VIVESiREBELS. 14 DE FEBRER De smuntem San t Vio len tí Aquest 14 de febrer fem unaCRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA EL 8 DE MARÇ PER DENUNCIAR també les VIOLÈNCIES MASCLISTES.

Construïm relacions amoroses lliures de violències masclistes. Les feministes fem coincidir la protesta amb la data del 14 F dia de “Sant Valentí”, per assenyalar que els mites de l’amor romàntic fomenten relacions d’opressió.
El mite de l’amor romàntic, clàssic en la nostra cultura, perpetua els estereotips de gènere i és la base de moltes relacions tòxiques. Aquest suposat ideal romàntic provoca l’acceptació, normalització, justificació o tolerància de comportaments clarament abusius, ofensius i desiguals, que duen a un important desequilibri de poder i són base i justificació de les violències masclistes.

A més, el capitalisme imperant, s’uneix a aquest mite patriarcal celebrant una festivitat basada en el consum. L’amor romàntic és, ara mateix, un espai de desigualtat per a les dones i que va contra la seva autonomia i llibertat. Per a la societat, és un mecanisme de reproducció del sistema capitalista heteropatriarcal com pocs. Perquè ens hi va la vida i la salut, desmuntem els mites de l’amor romàntic! NO ACCEPTEM: La compatibilitat de l’amor amb el maltractament. Creure que el desenvolupament personal està fora de nosaltres mateixes, en una altra persona que ens farà completes, com veiem en frases com “la meva vida no té sentit sense tu”. Que l’amor és “lliurament total”, “donar-ho tot sense esperar res a canvi”, o “oblidar-me de mi.” Que la gelosia expressa amor “necessito saber on ets, tenir les teves claus de les xarxessocials perquè t’estimo i pateixo.” Diem PROU i estem en #ALERTA FEMINISTA davant un ideal romàntic entorn de les relacions amoroses que en realitat ens posen en RISC.

El model d’amor canvia en les èpoques històriques, no ha estat sempre el mateix! Actualment tenim un model judeo-cristià basat en un sistema heteropatriarcal, on les relacions amoroses són més centrals en les vides femenines que masculines, que supedita les dones, que enalteix el sacrifici, el lliurament, el control i les situacions de dificultat, essent un excel·lent caldo de cultiu de les situacions abusives i les violències masclistes.

Cal fomentar relacions ben-tractants, que tenen en compte l’altre, amors que cuiden i que són diversos! #14Febrer L’amor romàntic mata #SanViolenti #14Feminista #NosQueremosVivas #14FAmorSinCadenas #Patriarcat, capitalisme i racismel, aliança criminal #No hi som totes, falten les assassinades” #PER UNA VIDA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES #VIVESiREBELS. 8 DE MARÇ Ca p a la Vaga Feminista Com sabeu aquest 8M des dels moviments feministes estem convocant una Vaga Feminista de cures, de consum, estudiantil, laboral i associativa. Si et preguntes sobre per què convoquem una vaga feminista de nou, en aquest full trobaràs la resposta o part d’ella. En gran mesura convoquem una vaga feminista de nou perquè els motius que ens van portar a convocar-la al 2018 continuen estan sense resoldre’s.

El 8m va canviar les nostres vides, però el context i les condicions de vida de les dones, lesbianes i trans no han canviat. Hem aconseguit que les reivindicacions feministes estiguin a l’agenda pública i que se’ns escolti. Som més, hi ha més consciència feminista i estem més organitzades. Els feminismes estan en boca de tothom, estem aconseguint un canvi de consciència, però no es veu reflectit en les nostres condicions de vida.
Seguim sent més pobres, més precàries, vivim en alerta en aquest patriarcat que ens violenta, el nostre treball es valora menys o no es valora, el treball de cures esta amagat i no compta, el sistema econòmic acaba amb les nostres vides i amb el planeta. I sabeu què? Que només en queda un mes per la Vaga i que tenim un munt de feina per davant Per tot això avui llencem la campanya #1000Motius per la #VagaFeminista.

Perquè hi ha mil motius que ens permeten explicar perquè de nou, en 2019, convoquem aquesta vaga!! COM PUC COL·LABORAR AMB LA CAMPANYA? Necessitem que ens ajudis a omplir els 1000 motius per aquesta vaga. Volem inundar els carrers, els autobusos, les línies de metro, els mercats, els centres de salut, els centres escolars i universitaris, els centres de treball, els parcs i jardins, les places i qualsevol altre espai que se t’acudeixi.

Aquesta Vaga feminista que convoquem, com el 2018, serà a nivell internacional, perquè centenars de feministes s’estan organitzant a molts països. Forma part d’una vaga feminista internacional que protagonitzaran milions de dones, lesbianes i trans de manera diversa a tot el món. Perquè són molts els motius per recolzar la vaga, i el teu, quin és? Explica arreu els teus motius per unir-te a la Vaga Feminista. Fes-te fotos dels teus 8M penjats i difon la campanya a totes les xarxes: Twitter, facebook, Instagram, utilitzant els hastags #1000Motius @CapalaVagaFeminista Omple les xarxes de publicacions i tweets explicant els teus motius per a la vaga feminista!! Omplim els carrers, places i xarxes amb els nostres #1000Motius!• Més informació: vagafeminista.cat @vagafeminista8M vagafeminista vagafeminista8m 8 DE MARÇ Ca p a la Vaga Feminista Com sabeu aquest 8M des dels moviments feministes estem convocant una Vaga Feminista de cures, de consum, estudiantil, laboral i associativa.

Si et preguntes sobre per què convoquem una vaga feminista de nou, en aquest full trobaràs la resposta o part d’ella.
En gran mesura convoquem una vaga feminista de nou perquè els motius que ens van portar a convocar-la al 2018 continuen estan sense resoldre’s. El 8m va canviar les nostres vides, però el context i les condicions de vida de les dones, lesbianes i trans no han canviat. Hem aconseguit que les reivindicacions feministes estiguin a l’agenda pública i que se’ns escolti. Som més, hi ha més consciència feminista i estem més organitzades. Els feminismes estan en boca de tothom, estem aconseguint un canvi de consciència, però no es veu reflectit en les nostres condicions de vida.

Seguim sent més pobres, més precàries, vivim en alerta en aquest patriarcat que ens violenta, el nostre treball es valora menys o no es valora, el treball de cures esta amagat i no compta, el sistema econòmic acaba amb les nostres vides i amb el planeta. I sabeu què? Que només en queda un mes per la Vaga i que tenim un munt de feina per davant Per tot això avui llencem la campanya #1000Motius per la #VagaFeminista. Perquè hi ha mil motius que ens permeten explicar perquè de nou, en 2019, convoquem aquesta vaga!! COM PUC COL·LABORAR AMB LA CAMPANYA? Necessitem que ens ajudis a omplir els 1000 motius per aquesta vaga. Volem inundar els carrers, els autobusos, les línies de metro, els mercats, els centres de salut, els centres escolars i universitaris, els centres de treball, els parcs i jardins, les places i qualsevol altre espai que se t’acudeixi.

Aquesta Vaga feminista que convoquem, com el 2018, serà a nivell internacional, perquè centenars de feministes s’estan organitzant a molts països. Forma part d’una vaga feminista internacional que protagonitzaran milions de dones, lesbianes i trans de manera diversa a tot el món. Perquè són molts els motius per recolzar la vaga, i el teu, quin és? Explica arreu els teus motius per unir-te a la

Vaga Feminista. Fes-te fotos dels teus 8M penjats i difon la campanya a totes les xarxes: Twitter, facebook, Instagram, utilitzant els hastags #1000Motius @CapalaVagaFeminista Omple les xarxes de publicacions i tweets explicant els teus motius per a la vaga feminista!! Omplim els carrers, places i xarxes amb els nostres #1000Motius! Més informació: vagafeminista.cat @vagafeminista8M vagafeminista vagafemin

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Violence against women has to be opposed with the means of rights

The European Association for the Defense of Human Rights (AEDH) brings together the leagues and...

Fabiola Calvo

La importància de la Convenció Feminista

OPINIÓ Les dones a Colòmbia reunides en una convenció per prendre compromisos enfront de...

Viure de l’aparença*

*Article publicat a FMAC Tot navegant per les xarxes socials hem descobert una nova forma...