Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Creació d’Àgora, l’espai de les dones de Cubelles

Els grups de dones de Cubelles (Dones La Fita, Por Derecho Propio, Dones amb Iniciativa, i Dones La Mar) acaben de crear l’espai ÀGORA aquest dimarts 25 de setembre, amb la finalitat de sumar sinèrgies, enfortir el teixit associatiu femení i treballar amb polítiques de gènere per a les dones de Cubelles.


Les dones que conformen Àgora com un espai promogut per un grup de dones d’esquerres i progressistes representen diversos grups i entitats de dones del municipi. A títol individual o en representació d’una entitat, estan compromeses en el desenvolupament, la reflexió i l’aprofundiment de les polítiques de gènere. I són dones convençudes que a Cubelles cal iniciar un camí per introduir la igualtat i l’equitat en tots els àmbits de la vida ciutadana.


radio

Els seus objectius més inmediats per tal de generar aquest espai plural de participació i debat són: Fomentar la participació i la implicació de les dones de Cubelles; Incidir en l’aplicació i el seguiment de les polítiques de gènere del municipi; Impulsar accions específiques per avançar en la igualtat mitjançant l’empoderament de les dones cubellenques, la millora de la seva qualitat de vida i l’ avenç en la igualtat d’oportunitats; el treball per a una Cubelles sense discriminació de gènere; treballar per a la eradicació de la violència masclista; i la promoció per a la utilització d’un llenguatge no sexista.

Àgora també té previstes un seguit d’accions a curt i mig termini com són: Impulsar el Consell Municipal de les Dones de Cubelles; Promoure i col·laborar en la creació d’un Centre d’Informació i Desenvolupament d’Eines per a les Dones de Cubelles (CIDEC) que tingui com a objectius impulsar activitats, generar coneixement en polítiques d’ igualtat i de gènere, i aglutinar el saber de les dones de Cubelles.

 

Llegiu latalaia

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona – Palestina: 24 de Maig Dia Internacional per la Pau / La Independent / Notícies Génere

Rauda Morcos Commemorant el dia 24 de maig, Dia Internacional per la Pau, Dones...

Artur Mas: “Cal incidir en les polítiques educatives, per tractar d’impregnar el sentiment d’igualtat entre homes i dones”

Artur Mas, candidat de Convergència i Unió (CiU), a les eleccions al Parlament de Catalunya...

Barcelona seu de la conferència anual 2012 de l’Associació Internacional d’Economistes Feministes.

Serà al juny, del 27 al 29 a la Facultat de Geografia i Historia Universitat...