Divendres 22 setembre 2023

Divendres 22 setembre 2023

Compartir

[CONCENTRACIÓ] 18/07:. Exigim la llibertat de Khalida Jarrar i Khitar Saafin

 

 

 

Les persones que formem part de Ca la dona , Marxa Mundial de Dones, la Xarxa Feminista i Dones x Dones el conjunt del moviment de solidaritat amb Palestina, i d’altres organitzacions i institucions que donen suport a aquesta carta ens fem ressò del comunicat que ha difós la Union of Palestinian Women’s Committees -UPWC-, que s’adjunta com a part d’aquest escrit, en el que condemna enèrgicament l’arrest i la detenció de la seva Presidenta Khitam Saafin i la membre del Consell Legislatiu Palestí Khalida Jarrar.

Jarrar i Saafin van ser detingudes per l’exèrcit d’Ocupació israelià, que va envair les seves llars a Ramallah, el passat 2 de juliol de 2017. Totes dues van ser portades a un centre de detenció a la presó d’Ofer on van ser interrogades. El mateix dia, les dues van ser traslladades a la presó de HaSharon, una de les dues presons on estan detingudes desenes de dones palestines.

Khalida Jarrar és membre del Consell Legislatiu Palestí (PLC) i membre de la Junta Directiva de l’Associació de suport als presoners i de drets humans –Addameer. No és el primer cop que Jarrar es detinguda. Va ser alliberada al juny de 2016 després d’haver complert més d’un any de reclusió.

Khitam Saafin va rebre una ordre de tres mesos de detenció administrativa el 9 de juliol de 2017. És la Presidenta del Comitè de la Unió de Dones Palestines. En ocasions ha participat en diversos esdeveniments mundials, com el Fòrum Social Mundial, que vincula les lluites de les dones a nivell internacional amb la lluita de les dones palestines per l’alliberament nacional i social.

L’Estat d’Israel utilitza un buit legal que li permet arrestar de forma massiva a població palestina al·legant motius de “seguretat”. La detenció administrativa, és un règim que permet empresonar civils de forma indefinida sense acusació formal, sense proves i, sense tenir dret a un judici just.

L’arrest i la detenció de Jarrar i Saafin constitueixen una ingerència il·legítima i greu en una sèrie de drets fonamentals en virtut del dret internacional, com ara: el dret a la lliure determinació (article 1, PIDCP), el dret a la llibertat d’expressió 19, ICCPR), el dret a la llibertat de reunió (article 21, PIDCP) i el dret a la participació política (article 25, PIDCP).

A més, les activitats no violentes de Jarrar i Saafin en la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals de la població palestina les dona accés a les mesures de protecció que promou la resolució 1365 sobre defensores del drets humans aprovada per Nacions Unides.

Per aquest motiu, alineadesa amb les institucions, organitzacions i persones de la societat civil que defensen els drets humans les institucions, organitzacions i persones que signem aquest carta exigim al Govern d’Israel:

1. Que alliberi immediatament a Khalida Jarrar i Khitam Saafin, així com el de totes les persones palestines empresonades pel Govern d’Israel per temes polítics.

2. Que acompleixi la legislació internacional en relació a la protecció a persones empresonades i detingudes a Palestina i al compliment del Tercer i Quart Conveni de Ginebra relatius a persones empresonades i detingudes palestines.

3. Que tregui del règim jurídic la figura de la detenció administrativa perquè es considera un crim de guerra i de lesa humanitat pel seu caràcter generalitzat i sistemàtic, així com, una forma de tortura psicològica.

4. Que posi fi al règim d’Apartheid i Ocupació contra la població palestina, les violacions dels drets humans i el dret internacional humanitari en els Territoris Ocupats de Gaza i Cisjordània.

Barcelona, 12 de juliol de 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM-300×169.jpg

300w, http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM-768×432.jpg 768w, http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM.jpg 800w” sizes=”(max-width: 450px) 100vw, 450px” style=”margin: 0px auto; padding: 2px; border-width: 1px; border-style: solid; border-color: rgb(204, 204, 204); display: block;”>

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comunicado de Objetivos para la huelga del 8 de Març: Vaga de Totes del 8 de Març. Movimientos Feministas

      Venimos de lejos, tenemos una larga historia feminista, y un recorrido de...

Tallers de Formació a COM Ràdio

Periodisme plural- Una informació que inclogui a totes i tots Els dies 6 i 20...

Cartell cap a la Vaga Feminista 8M

   

...