Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

Comunicat de la Taula Colòmbia: “L’Estat Espanyol ha d’exigir a Colòmbia que garanteixi el respecte als drets humans”

Juan Manuel Santos, president de Colòmbia, compleix 300 dies en el poder a

L’Estat Espanyol ha d’exigir a Colòmbia que garanteixi el respecte als drets humans”

  • Les xifres en violacions desmenteixen el discurs oficial del president colombià.

  • Durant els seus 300 dies de govern, han estat assassinats 34 defensors de drets humans, 15 líders dels processos de restitució de terres, 24 sindicalistes i 29 persones han estat executades extrajudicialment.

  • El govern no reconeix que les mal denominades BACRIM estan formats almenys per un 50% per comandaments mitjans i caps paramilitars que mai es van desmobilitzar, els quals segueixen tenint nexes amb el poder polític i la força pública.

  • Les organitzacions de l’Estat Espanyol demanen al president Zapatero que pressioni al president Santos per avançar en una veritable política a favor dels drets humans amb mesures concretes i eficaces per a l’eradicació d’aquestes violacions.

 

Barcelona, 2 de juny de 2011. Més de 100 organitzacions socials de l’Estat Espanyol que treballen pel respecte als drets humans i la sortida política negociada del conflicte armat a Colòmbia , sol·liciten al president Zapatero que pressioni al govern de Santos perquè passi de les bones paraules als fets en matèria de drets humans.

Aquestes organitzacions veuen amb profunda preocupació que la crisi humanitària, agreujada per la pervivència del conflicte intern armat, que travessa Colòmbia s’acreix dia a dia sense que es prenguin les mesures eficaces contra els problemes estructurals del país. Les xifres sobre violacions als drets humans a Colòmbia desmenteixen el discurs oficial del president Santos. (veure document anexe firmat per un centenar d’organitzacions de l’Estat Espanyol i europees.)

En els seus primers 300 dies de govern, han continuat els assassinats contra líders sindicals, defensors de víctimes, capdavanters camperols dels processos de restitució de terres, i les agressions contra poblacions indígenes i afrocolombians. Les xifres són esgarrifoses però és important remarcar que darrere de cada xifra s’amaga una tragèdia humana que és necessari visibilitzar.

Les organitzacions socials de l’Estat Español expressen que “els canvis en els discursos no són suficients si no van acompanyats de mesures eficaces contra els problemes estructurals de Colòmbia. No podem deixar-nos acontentar només amb bones paraules” i sol·liciten al govern espanyol que, “pressioni al president Santos per avançar en una veritable política a favor dels drets humans amb mesures concretes i eficaces per a l’eradicació d’aquestes violacions”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

15 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL LITERATURA I LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

La paraula crema el foc. Literatura i llibertat d’expressió Amb motiu del Dia Internacional de l’escriptor...

Justicia para sol

Oaxaca. Mèxic: La periodista Soledad Jarquín, reafirma que hi ha impunitat i obstrucció a la justícia / La Independent / Notícies gènere

La periodista Soledad Jarquín, reafirma que hi ha impunitat i obstrucció a la justícia. Demanen presó...

La Gramàtica no és la Vida

 respon Amelia Valcárcel, catedràtica de Filosofia Moral i Política (UNED), a Ignacio Bosque, membre de la Real Academia...