Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

Comiat a Pepa Badell, periodista feminista i acadèmica

 

Pepa Badell, la seva militància feminista, la seva vocació de periodista i professora universitària, la seva vida, han estat assaltades per una fulminant malaltia que se la va emportar el 7 de febrer d’aquest any.

Pepa Badell Serra tenia un document Excel en el qual havia apuntat les seves aproximadament 200 claus d’accés a diferents espais on es movia. El va mostrar en una classe sobre l’ús de les noves tecnologies en les que ella navegava amb entusiasme i saviesa i sobre les quals denunciava que eren llocs on les dones també eren discriminades. 

Ha estat lligada a La Independent i va ser part de la seva redacció entre els anys 2012 i 2013. En un dels seus articles en els quals explicava una xerrada de Maruja Torres, assenyalava: “Demano disculpes si trobeu el terme pejoratiu, però encara no he trobat una paraula que serveixi per definir l’evolució que ha marcat la comunicació els darrers anys. Els avenços tecnològics i en matèria de comunicacions ens han convertit, als ia les periodistes, massa vegades en escriptors, escriptores al pès. L’empresa periodística ofereix un munt de continguts, cada cop més, en els més diversos formats i plataformes per tal de posicionar-se al mercat. I tot això va en detriment de la qualitat.”

El periodisme era una de les seves passions, però el feminisme la marcava i així també va formar part activa del reclam #onsonlesdones en els mitjans de comunicació i en un dels seus tuits deia: #PROUEXCUSES com que som generadores d’opinió i allà hi som tots i totes, l’ideal és que hi fóssim el 50%.

Pepa Badell Serra es presentava a Linkedin com “Consultora en Premsa i professora de Comunicació a les universitats UAB, UdG i UOC” i és a la UAB – a la qual assenyala que ella hi va estar molt lligada-  i a la seva Facultat de Ciències de la Comunicació, on va estudiar i va ser part de la seva tercera promoció i després part del seu cos docent. Va ser periodista del Diari de Barcelona, d’ El Periódico de Catalunya, del seminari El Món i de TVE.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Salut i competitivitat, l’aposta pel talent femení

Marina Geli i Fàbrega, Consellera de Salut en funcions Els estats del benestar no s’haurien...

Estat espanyol – La Índia: La FVF llança campanya “Canvia el present” contra el matrimoni infantil / La Independent / Notícies gènere

Amb Motiu del dia Internacional contra l’eliminació de totes les formes contra la violència masclista...

Girona: Clam unànime en contra de la violència envers les dones

Premsa.gencat.cat Aquest matí, 25 de novembre, la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona,...