Dissabte 18 maig 2024

Dissabte 18 maig 2024

Colombia: “Ruleta sexual” perillós joc d’adolescents /La Independent/Notícies gènere

Segons el Departament Nacional d’Estadística “DANE”, a Colòmbia van néixer el 2011, 6.156 fills d’adolescents menors de 14 anys. En un article publicat a la versió impresa de la revista científica indexada “Ginecología i Obstetrícia de México 2012”, l’Institut Guttmacher va estimar que al país es practiquen 400.400 avortaments clandestins

 

 

 

No deixa de ser alarmant la particular diversió de les i a els adolescents en els festes d’algunes Ciutats colombianes, a els Joves amb l’Eufòria de celebrar i AMB algunes copes a sobre, proposen 01:00 joc que anomenen “ruleta sexual”.

El fet consisteix a Fer un carrusel ballant al so de la música, tot seguit els nois comencen a penetrar a les Noies sense cap tipus amb protecció, moltes d’elles menors d’edat, ho fan a tota velocitat, ja que si algun ejacula, perd i SURT de la ronda, així: fàcil i ràpid.

Segons el diari ADN que denuncià el fet, el joc s’ha estés de tal manera que el nombre d’adolescents embarassades és alarmant des de fa més d’un any. Va transcendir el testimoni d’una menor que va dir que no s’imaginava que pogues quedar-se embarassada Despres de l’experiència “No vaig pensar que pogues quedar embarassada, va ser molt poquet i ràpid, a més era un joc” va dir. Mare i pare, que es declaren  destrossats, han lamentat l’embaràs de la nena, al·leguen que el joc va arruïnar la seva vida, en quedar embarassada i no saber de qui.

El diari que també va recollir dades estadístiques de la Secretària de Salut de Medellín, ha indicat que 6.967 noies entre els 10 i els 19 anys han quedat embarassades des de l’2011, ressalta que en les consultes moltes d’aquestes dones van admetre haver-se quedat embarassades després del joc de la “ruleta sexual” i algunes van decidir interrompre l’Embaràs.

El problema és que les i els joves no són conscients del perill que comporta la pràctica d’aquest arriscat joc. Moltes noies i nois accedeixen a participar pressionades per les seves amigues i amics, i perque no Volen sentir-se excloses o rebutjades pel grup.

Expertes i experts adverteixen que la pràctica d’aquesta nova modalitat de diversió, no només és arriscada perque les noies és quedin embarassades, sinó pelperill d econtraure una malaltia de transmissió sexual.

Cal destacar que si bè, al país hi ha un programa de les Institucions governamentals per a la prevenció i orientació de salut sexual i reproductiva per a adolescents, no és menys cert que l’increment del nombre d’embarassos de menors demostrat que cal enfortir estratègies de promoció de la salut sexual i reproductiva que doni informació, educació i comunicació perque s’incrementi la cultura de la prevenció entre la joventut, tambié és Important que mares i pares de prop el comportament dels seus fills i de les seves filles.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Veure cactus on hi ha palmeres

OPINIÓ El passat cap de setmana 13 14 i 15 de maig una localitat del...

8M 2021, Concentració Unitaria. Barcelona

...

Managua: Dret a treballar dignament / La Independent / Notícies Genere

El dret al treball digne en condicions higièniques i de seguretat l 8217 existència...