Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

CCOO i UGT urgeixen el Govern a aprovar la reforma de la relació laboral especial de treball domèstic

UGT i CCOO reclamen al Govern que aprovi el Projecte de Reial Decret pel qual es regula la relació laboral especial del servei de la llar familiar, com un element necessari per garantir uns drets laborals i condicions de treball dignes als centenars de milers de persones, principalment dones, que presten serveis en l’ocupació domèstic.

El passat 27 de juliol, el ministre de Treball i Immigració juntament amb els secretaris generals de CCOO i UGT van presentar públicament les iniciatives de reforma en matèria de seguretat social i de la relació laboral dels i de les qui presten serveis en l’ocupació domèstic. Ja és un fet, que l’u de gener de 2012 el règim especial d’empleats i empleades de la llar passarà a integrar-se al règim general de la Seguretat Social. Però queda pendent l’aprovació del Projecte de Llei que modifica la relació laboral especial de treball domèstic i que hauria d’entrar en vigor igualment el 1 gener 2012 tal com preveu la mateixa norma que modifica el règim de seguretat social. Una modificació imprescindible i inajornable per apropar els drets dels qui presten els seus serveis en aquesta activitat als de la resta de treballadors i per guardar la necessària coherència amb les modificacions que, en matèria de seguretat social entraran en vigor el gener de 2012.

LLegiu COMUNICAT

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Benestar Social i Família crea nous materials de prevenció de relacions abusives entre adolescents i joves dins el programa “Estimar no fa mal”

Nota de Premsa de L’Institut Català de les Dones Els materials ajuden a noies i...

Cuba: En moments de canvi, pensar en les dones

En els moments de transformació econòmica i social que viu Cuba és urgent pensar quin...

Estat espanyol: “Els amors”, tema del vídeo del minut 2016 / La Independent / Notícies gènere

La convocatòria del concurs Vídeo del minut 2016 crida a participar en aquesta creació coral...