Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Catalunya: Premis de Comunicació no Sexista 2018 / La Independent / Notícies Gènere

Demà divendres 23 de novembre a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, lliura els Premis de Comunicació no Sexista 2018. En aquest acte també es lliurarà el Premi Margarita Rivière en la seva IV edició.

 

 

 

 

Les persones guanyadores són:

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per espais radiofònics que visibilitzen les dones en les seves múltiples facetes des d’una ràdio pública: programa Feminismes, dirigit per Marisol Soto Romero i presentat per Marisol Soto Romero i Olga Rodríguez a Ràdio 4, els dijous de deu a onze de la nit. I el programa Gente despierta, dirigit i presentat per Carles Mesa a Radio Nacional de España, de dimarts a divendres de dotze a tres de la matinada.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per un programa innovador en el periodisme de dades i la verificació del Fact-Checking Network realitzat per dones des de la televisió: Ana Pastor, periodista que dirigeix i presenta el programa El Objetivo, els diumenges a la nit a La Sexta.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per un moviment sorgit des de la televisió per denunciar la desigualtat salarial i la manipulació informativa tot reclamant uns continguts amb perspectiva de gènere: moviment @MujeresRTVE

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per la qualitat en la recerca i la divulgació sobre la salut de les dones: Dra. Carme Valls Llobet, metgessa endocrina.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per un activisme feminista a les xarxes: Ana Bernal-Triviño, activista a les xarxes i professora de la UOC. I la periodista Cristina Fallarás a través del hashtag #Cuéntalo.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per la creació d’un personatge de còmic, des del qual es denuncia el masclisme i s’ofereixen idees per a l’empoderament femení: Raquel Córcoles, il·lustradora i creadora de Moderna de Pueblo.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per visibilitzar les dones de la música en les seves diverses facetes: exposició D’ONES (R)evolució de les dones en la música, comissariada per Helena Morén Alegret i organitzada per la Generalitat de Catalunya a partir d’una iniciativa del Grup Enderrock i amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista per visiblitzar les esportistes als mitjans de comunicació: Gemma Herrero, periodista amb més de vint anys com a periodista esportiva

El Premi Trajectòria Professional: a la periodista Carmen Sarmiento (Madrid, 1944), especialitzada en temes internacionals i socials, amb especial atenció a les dones

Tocs d’atenció a espais mediàtics, mitjans de comunicació o professionals del periodisme: El Hormiguero” de Pablo  Motos a Antena 3 per comentaris masclistes i sexistes davant convidades al plató, i per al periodista José  Ramón de la Morena del programa “El Transistor” d’Onda Cero pels comentaris masclistes i sexistes a esportistes com, per exemple, a la boxejadora campiona del món, Joana Pastrana.

Els Premis de Comunicació no sexista 2018 tindran com a guardó una fotografia de la fotògrafa Carme García Padrosa (Barcelona, 1915-2015), retratista d’escenes quotidianes del segle XX recuperada gràcies a la historiadora Isabel Segura, comissària de l’exposició “Des del terrat” que es va poder veure fa uns mesos a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Inauguració de la plaça Vuit de Març a Ciutat Vella

L’ Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i Boher,  participará en la inauguració de la plaça...

“Som el segon millor equip d’Europa”

No va poder ser. Malgrat el gran esforç que van realitzar les jugadores del Itxako...

La Mostra FemArt celebra 25 anys d’existència

      La primera mostra retrospectiva d’art feminista contemporani de Catalunya se celebra en...