Carla Simón Winner of the Golden Bear for Best Film 2022 Nr 5

Compartir

Catalunya: Os d’Or de la Berlinale 2022 per la cineasta catalana Carla Simón

Carla Simón i Pipó (Barcelona, 1986) és una guionista i directora de cinema catalana.

Amb Alcarràs, pel·licula en català, ha guanyat l’Os d’Or de la Berlinale 2022, éssent la primera cineasta catalana a assolir aquest reconeixement.

Foto wikipedia

El 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge, Estiu 1993, que és un guió autobiogràfic escrit per la mateixa Carla Simón. Aquesta pel·lícula narra la seva infància: amb sis anys és adoptada pels oncles materns, ja que la seva mare acaba de morir víctima de la sida, el seu pare havia mort tres anys abans per la mateixa malaltia. Simón va declarar que amb aquesta obra volia respondre el dubte de com explicar la mort a un menor i com entendre el que està succeint al seu voltant des dels silencis i els gestos. Simón guanyà el premi del festival berlinés a la millor opera prima per aquest film, que també va rebre el Gran Premi Generation Kplus.

La pel·lícula Alcarràs ha guanyat l’Os d’Or a la millor pel·lícula a la Berlinale d’aquest 2022. En recollir el premi, Simón va dedicar-lo a la seva família que cultiva préssecs al Baix Segre. És el primer cop a la història que una pel·lícula en català aconsegueix aquest guardó, un dels més prestigiosos del món del cinema. El jurat de l’Ós d’Or està format per personalitats del món del cinema, com són Saïd Ben SaïdM,  Karim Aïnouz, Night Shaymalan y Anne Zohra Berrached.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar