Nicaragua

Catalunya – Nicaragüa:Trobada amb la periodista exiliada nicaragüenca Wendy Mercedes Quintero / La Independent / Notícies Gènere

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Comunicació Pública coorganitzen una trobada amb la periodista nicaragüenca Wendy Mercedes Quintero Chávez el pròxim dilluns 13 de maig a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes*.

 

  

 

 Foto:Eventbrite

   

 

Quintero és defensora dels drets de les dones i actualment es troba a l’exili a conseqüència de la persecució del govern de Nicaragua a periodistes i activistes de drets humans. La periodista ha estat la comunicadora del Centro Nicaragüenses de Derechos Humanos (CENIDH), on va defensar drets i divulgar les denúncies de familiars i víctimes del règim Ortega-Murillo.

El govern de Nicaragua va impulsar un seguit de reformes a la seguretat social el passat 18 d’abril de 2018 que va provocar protestes socials arreu del país. Des d’aleshores, 325 persones han mort a mans de les forces de seguretat de l’Estat i de grups armats progovernamentals. Periodistes i activistes dels drets humans han patit assetjament i molts d’ells i elles han decidit exiliar-se.

Wendy Mercedes Quintero Chávez acumula més de 23 anys d’experiència en mitjans, consultories i investigacions en comunicació. Ha treballat en diversos municipis sobre temes de salut comunitària, municipalisme i gènere. Actualment és la vicepresidenta de la Red de Mujeres para la Asociación Mundial de Radio Comuntiaria de América Latina y el Caribe.

 

* Video a Yotube

*dilluns 13 de maig, a les 18:00h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes, Rambla de Catalunya, 10, pral. 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar