Nadja

Compartir

Catalunya: Najat El Hachmi guanya el Premi Nadal i Maria Barbal el Josep Pla

L’escriptora Najat El Hachmi ha guanyat el 77 Premi Nadal amb la novel·la ‘El dilluns ens voldran’. El Hachmi, que s’havia presentat al premi sota el pseudònim de Cristina López i amb el títol fictici de ‘intruses’, ha explicat que l’obra guanyadora compta amb dues dones protagonistes de famílies musulmanes en “la recerca de la seva llibertat tant a nivell familiar com laboral”.

 Foto arxiu AmecoPress, cedides per Najat El Hachmi i El Asombrario & Co

En la mateixa convocatòria s’ha donat a conèixer la decisió del 53 Premi Josep Pla de prosa en català, que ha recaigut en Maria Barbal per la novel·la ‘Tàndem’. Barbal, que va concursar sota el pseudònim de Lluís Coves, ha estat reconeguda per un text que va presentar amb el títol fictici ‘Cançó de Solveig’.

‘Dilluns ens voldran’ de Najat El Hachmi es posarà a la venda a les llibreries el proper 10 de febrer en llengua castellana (Destino) i catalana (Edicions 62). ‘Tàndem’ de Maria Barbal es posarà a la venda a les llibreries el proper 3 de febrer en llengua catalana i el 17 de febrer en llengua castellana (ambdues a Destino).

A continuació, una entrevista que va fer AmecoPress a Najat El Hachmi. En ella, la guanyadora de el Premi Nadal 2021, com fa en els seus llibres, no fuig de la complexitat, sinó que se submergeix en ella per extreure ensenyaments tan ferms com incòmodes. També reflexiona sobre feminisme en temps d’auge de nous feixismes.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar