Divendres 01 març 2024

Divendres 01 març 2024

Compartir

Catalunya: Es modifica la Llei de la Policia per garantir la igualtat efectiva d’homes i dones a Mossos d’Esquadra / La Independent / Notícies gènere

En la resolució dels empats de puntuació en l’ordre de classificació dels i de les aspirants, com a primer criteri, s’han de dirimir donant preferència a les persones candidates del sexe menys representat quan aquest no arribi al 40% d’aquella categoria.

 

 

Dones. Mossos d’Esquadra. @gencat.cat

El Govern ha aprovat el Decret llei que modifica la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, establint mesures correctores per equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla de Mossos d’Esquadra. En les properes convocatòries d’accés al cos de Mossos d’Esquadra i en les d’ascens a la resta de categories del Cos, s’atorgarà preferència a la selecció de les persones aspirants del sexe menys representat (femení) quan es trobin en igualtat de criteris pel que fa a la idoneïtat de perfil amb les persones aspirants de l’altre sexe. 

La mesura és conseqüent amb les mesures en l’àmbit europeu per a garantir el màxim d’igualtat en la composició de les plantilles policials, especialment en els processos de selecció.

Actualment s’estan elaborant les bases per a la convocatòria mitjançant oposició lliure de 435 places de la categoria de mosso/a de l’escala bàsica, entre les quals s’inclouen les 245 noves places creades pel Decret llei 40/2020, de 10 de novembre.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El FC Barcelona guanya la Copa de la Reina de futbol

El Futbol Club Barcelona va guanyar la Copa de la Reina al vèncer al RCD...

Candidates i Programa 20N d’ERC

 LLISTES ERC AL CONGRÉS ESPANYOL I AL SENAT Les Candidatures al Congrés per Barcelona Ramona...

Visca els nuvis i les núvies!

Des de Nova Zelanda, amb amor: llum verda al matrimoni homosexual Elisa i Marcela, primer...