Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Catalunya: Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga noves conselleres de la Generalitat. / LA INDEPENDENT / NOTÍCIES GÈNERE

Mariàngela Vilallonga i Meritxell Budó, aquest dilluns 25 de març, han pres possessió com a noves conselleres de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Laura Borràs i Elsa Artadi, que es presenten a les properes eleccions generals i municipals, respectivament. El president Torra ha respectat el desig d’ambdues que es segueixi escollint dones, com una forma “reforçar el país en tots els fronts”.

 

 Maritxell budó wiki

Mariàngela Vilallonga i Meritxell Budó.

Mariàngela Vilallonga, serà la nova consellera de Cultura. Doctora en filologia, aporta una ampla experiència en la promoció de la cultura catalana a través del seu treball a l’Institut de les Lletres Catalanes, on actualment exercia el càrrec de vicepresidenta segona.

Meritxell Budó es la nova consellera de Presidència i portantveu del govern. El seu currículum es també molt adient. En la seva última etapa era Alcaldessa de la Garriga, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i presidenta del Fons Català de Cooperació.

 

Els nomenaments, el president Torra els havia signat amb urgència el diumenge 24. Abans de la presa de possessió de les conselleres, es va acomiadar amb paraules elogioses d’Elsa Artadi i Laura Borràs, agraint “la feina feta mentre eren conselleres” i desitjant’ls-hi molta sort en la seva nova etapa política.

Les dues noves conselleres han desenvolupat la seva activitat des del dia següent del seu nomenament, i en el cas de Budó va remarcar el seu feminisme, declarant que: “Només construirem el millor país possible si impulsem una societat més integradora, més europea i que recolzi una redistribució dels rols de gènere”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Presentació del llibre “Mujeres granadinas represaliadas”

     El passat 25 de setembre va tenir lloc la presentació de l’últim llibre...

Catalunya: reconeixement a 42 entitats de dones pels seus 25 anys de trajectòria / La Independent / Notícies gènere

Aquest acte, celebrat aquest dimarts 25, al Palau de la Generalitat es fa cada any...

Imatges extremes de dones a través de la combativitat i de la resistència

Inclou article d’ Irene Ballester* Jornada de la Fundació Lydia Cacho sota la direcció d‘Irene...