Dilluns 15 juliol 2024

Dilluns 15 juliol 2024

Catalunya: Les denúncies d’ adolescents per agressions masclistes pugen un 11% respecte a 2016 / La Independent / Notícies gènere

Enguany, fins ara, s’han detingut més de 4.350 persones relacionades amb la violència de gènere, entre les quals destaca un lleuger augment de les detencions de menors, especialment entre les franges de 16 i 17 anys, malgrat que els Mossos d’Esquadra fan xerrades a joves, sota el títol ” Com comença tot? Violència masclista”. Més de 14.000 han participat en aquestes sessions que tenen per l’objectiu de prevenir conductes masclistes en l’àmbit de la parella, s’informa des de la Generalitat de Catalunya.

 

Imatge del film Tres metres sota el cel, pel·lícula molt criticada des del feminisme per naturalitzar situacions de violència masclista en el seu relat.

Agents de la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, han instruït fins a octubre d’aquet any un total de 10.968 denúncies en l’àmbit de la violència de gènere, un 3,5% més respecte el mateix període de l’any passat. Pel que fa a les víctimes menors d’edat que han denunciat violència de gènere, l’increment és del 11,1%. Es tracta de noies que o bé han denunciat a les seves parelles o exparelles sentimentals o bé són filles de dones que han estat maltractades i que en el moment de la denúncia ho van ser a la vegada que la seva mare.

Fins a data d’avui han mort 8 dones per violència masclista (7 majors d’edat i 1 filla menor d’edat). La mort d’aquestes persones ha comportat que 9 fills/es, 5 dels quals menors d’edat, hagin quedat orfes.

Actualment els Grups d’Atenció a la Víctima (GAV) realitzen el seguiment de 14.9011 expedients, dels quals 10.104 corresponen a víctimes que tenen alguna mesura judicial de protecció concedida. Els GAV realitzen seguiment actiu a 9.877 dones víctimes de violència de gènere, de les quals 6.981 tenen una mesura judicial concedida i en vigor actualment. L’any 2017, un 6,2% del total de dones ateses pels Mossos d’Esquadra eren menors d’edat. La franja d’edat on es van concentrar més víctimes és la dels 21 als 50 anys.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mujeres Artistas viatjarà a Egipte per la Pau i la Igualtat a l’Orient Mitjà, “per una constitució escrita en femení”

La plataforma de Mujeres Artistas viatjarà a Egipte al desembre sota el lema Dones Artistes...

El traumàtic salt de la talla 38 a la 40 de Mango

La nova línia de roba de dona de la firma Mango ha sortit aquesta...

Les sequeres augmenten el 29 % des de començament de segle

Per Redacció SemMéxico El proper any 700 milions de persones es trobaran en risc...