Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Catalunya: La joventut catalana s’organitza per la igualtat de gènere a XAJI / La Independent / Notícies gènere


XAJI promou actuacions contra les relacions violentes i abusives en centres educatius dissenyades pel propi alumnat

 

 

 

 

 

La Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) la formen els i les joves més sensibles a la igualtat de gènere dels seus respectius centres que treballen en tallers la prevenció de situacions abusives en les relacions, de la violència masclista i de la LGTBfòbia amb l’objectiu de generar models i referents igualitaris. Treballen valors igualitaris entre l’alumnat en diversos centres de secundària a Barcelona, Rubí, Sant Coloma de Gramenet, El Prat del Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

XAJI està impulsada per Homes Igualitaris-Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere,  la Plataforma Unitària contra la Violències de Gènere de Catalunya, l’entitat Gogara i la Fundació Aroa.

“Es tracta d’una xarxa d’activa de consciència i formació en igualtat que, posteriorment, organitza activitats per a la resta dels seus companys i companyes en els seus centres a favor de la igualtat de gènere”, afirma Paco Abril, coordinador de (AHIGE). I Maritza Buitrago portaveu de la Plataforma Unitària contra la Violències de Gènere de Catalunya explica que: “Hi ha entre els joves una percepció errònia del que és la violència i en moltes ocasions els costa identificar-la i acaben reproduint comportaments masclistes”.

Les organitzacions impulsores de XAJI organitzen tallers on es tracta i debat sobre els estereotips, les relacions de poder, els mites i creences sobre l’afectivitat i la sexualitat, les violències i el cicle de la violència masclista, i  les masculinitats i feminitats i la diversitat afectivo-sexual. També s’ensenya a l’alumnat a detectar situacions de violència i com actuar davant d’elles, per finalment avaluar la situació del seu entorn i elaborar un pla i protocols d’actuació per al seu centre educatiu.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Internacional: La Marxa Mundial de les Dones i el Fòrum Alternatiu Mundial de l’Aigua a França

Lluita de dones contra la privatització de l’aigua La Marxa Mundial de les Dones-iniciativa que...

Estat espanyol: estimada la demanda d’Inmujer contra els gimnasos Mcfit per publicitat sexista / La Independent / Notícies gènere

En sentència de data 28 de gener de 2020, el jutjat del Mercantil número 5...

Demarcació de Barcelona: Violència masclista: la Diputació reforça amb 400 mil euros a 36 ens locals per a atenció psicològica / La Independent / Notícies gènere

La Diputació de Barcelona ha informat que dóna suport a 36 ens locals en l’atenció...