refugi

Compartir

Catalunya: #jotambeemmoc en el Dia Mundial de les Persones Refugiades / La Independent / Notícies gènere

En un món on encara persisteixen les violències, la fam, les discriminacions, les desigualtats, les injustícies i els conflictes armats, milers de famílies i persones es veuen obligades a abandonar casa seva per garantir la seva dignitat i salvar les seves vides.

 

@metgesdelmóncat

 

La condició i protecció de les persones refugiades estan definides pel dret internacional, i no han de ser expulsades o retornades a situacions en què les seves vides i les seves llibertats corrin risc. També, les persones desplaçades internes, que fugen de les seves llars per causes semblants a les que motiven la fugida de les refugiades. Actualment, al món s’evidencia uns nivells molt alts de mobilitat humana. 68,5 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a fugir de casa seva. Entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat tenen menys de 18 anys.

 

#jotambeemmoc és una campanya que Metges del Món Catalunya ha iniciat per conscienciar sobre la situació i reptes de les persones refugiades al país de destinació. Perquè com assenyalen les feministes migrades de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament “la condició de ciutadania ha de ser inherent a la condició humana i s’han d’eradicar les fronteres assassines i les lleis d’estrangeria racistes.

 

 

Comunitat Humana

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar