Dimarts 23 juliol 2024

Dimarts 23 juliol 2024

Compartir

Catalunya: Es constitueix la comissió Montserrat Roig al CPC / La Independent / Notícies Gènere

El Col·legi de Periodistes participa i acull una comissió que s’ha creat per a commemorar el 25 aniversari de la mort de la periodista i escriptora que se celebrarà durant el 2016.

 

 

 Foto: Pilar Aymerich

 

Amb motiu del 25è aniversari de la mort de la periodista i escriptora Montserrat Roig, que es celebrarà el 10 de novembre de 2016, es constitueix una comissió per rendir homenatge i divulgar el llegat de l’autora. En aquesta comissió hi ha el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), la Institució de les Lletres Catalanes, la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, el fill de la autora i la fotògrafa i amiga, Pilar Aymerich.

Es vol fer arribar els escrits de Montserrat Roig a las dones y homes més joves, raó per la qual s’organitzaran debats, conferències, lectures, una exposició itinerant i la realització d’un documental.

La iniciativa neix de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), que dedicarà un dels seus monogràfics “Dones dossiers” a l’escriptora Montserrat Roig, conjuntament amb Maria Aurèlia Capmany, de la qual també se celebrarà el 25 aniversari de la seva mort.

El Col·legi participa en la comissió ja que Montserrat Roig va ser una periodista reconeguda i actualment ja dona nom al Centre de Documentació de la pròpia institució.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Dones i mainada prendran les armes si el govern no ofereix seguretat

Per Bernardo Torres Morales. SemMéxico Comunitats indígenes d’Ayahualtempa, Amatitlán, el Caracol i Los Pinos del...

“Las chicas de campo” d’Edna O’Brien

Edna O’Brien (Tuamgraney, a County Clare, Irlanda, 1932), reconeguda com una de les millors...

Gisella Evangelisti ok

Com papallones al ciment

OPINIÓ Així ens sentim en aquest moment fosc de la història, novament amb una guerra...