Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Catalunya: El nou epígraf de l’IAE per a periodistes és una realitat

Per CPC

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) confirma que l’epígraf de referència pels periodistes i professionals de la informació i la comunicació és el 863: “Periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació” en l’agrupació 86 de la secció segona de les Tarifes de l’Impost sobre Activitats Econòmiques. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya estem treballant en una petita guia fiscal de referència on profunditzarem en els deures i obligacions dels periodistes freelance.

El nou epígraf de referència serà el 863: “Periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació” en l’agrupació 86 de la secció segona de les Tarifes de l’Impost sobre Activitats Econòmiques.
El Congrés dels Diputats ha aprovat els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2022 on es reconeix la inclusió d’un epígraf propi a l’Impost Activitats Econòmiques (IAE) pels periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya agraïm la sensibilitat de les persones que ho han fet possible, des de la Delegada del Govern a Catalunya, a qui se li va traslladar la petició, fins la ministra d’Hisenda i Funció Pública, en resposta a la petició de les associacions professionals i concretament del nostre col·legi. Fins ara se’ns equiparava amb altres professions, la majoria de caràcter artístic.

El nou epígraf de referència serà el 863: “Periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació” en l’agrupació 86 de la secció segona de les Tarifes de l’Impost sobre Activitats Econòmiques. Aquesta és una antiga reivindicació que, per un costat, clarifica i facilita als professionals del periodisme i a la mateixa Administració els deures i obligacions tributàries i de Seguretat Social que se’n deriven. I, per una altra banda, i no menys important, reconeix i dignifica la nostra professió que ha estat menystinguda fins avui, sense un reconeixement explícit com a activitat professional en l’àmbit econòmic i tributari, malgrat que són milers els professionals del periodisme que s’hi dediquen de manera autònoma.

El col·legi continuarà atent a la seva posterior definició i desenvolupament, perquè considerem que serà clau per a enfortir la identitat de la professió. Us podem avançar que estem treballant en una petita guia fiscal de referència on profunditzarem en els deures i obligacions dels periodistes freelance. En qualsevol cas, sabeu que podeu disposar del servei d’assessorament gratuït que posa al vostre abast el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: L’ICD i Enderrock, units en un monogràfic dedicat a les dones i la música catalana / La Independent / Notícies Gènere

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, el director editorial del...

La il•lustradora Pilarín Bayés rep la medalla d’Or de Vic

La ninotaire Pilarín Bayés (Vic, 1941) va rebre divendres la medalla d’Or de la ciutat...

Dones REPORTERES

Les coses pel seu nom

OPINIÓ Lluny ja del 8 de març, la lectura de l’article de Josep Puig Pla...