Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Catalunya: El Consell Nacional LGTBI debat la llei contra l’homofòbia / La Independent / Notícies gènere

El Consell Nacional LGTBI, en la primera reunió des de la constitució del nou Govern de la Generalitat, debat importants iniciatives de desplegament de la llei contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Ha estat presidit, la tarda del 27 d’abril,  per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, on ha presentat les iniciatives d’impuls de les polítiques en favor del col·lectiu gai, lesbià, transsexual, bisexual i intersexual.

 

@gen.cat

El tema central de la reunió ha estat el compliment i el desplegament de la Llei catalana que garanteix els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i que té com a objectiu eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia al nostre país.

Bassa ha recordat l’objectiu d’aquesta legislatura: “volem fer un nou país, una República de ciutadans lliures i amb tots els drets” i ha volgut destacar a associacions, sindicats i partits polítics, que des del Departament “ja hem començat a treballar amb l’impuls de la llei de no-discriminació i aquest és un dels 10 punts estratègics del Govern en aquesta legislatura”.

En el Consell Nacional també s’ha tractat la formació de professionals i la creació d’un òrgan assessor del Govern en temes LGTBI.

Finalment s’han presentat els convenis signats amb les universitats catalanes per al desplegament de la llei, amb l’Observatori Contra Homofòbia, amb el Síndic de Greuges i un referit al lliurament de les targetes de salut. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar