1200 1634750373baloon

Catalunya: Criar.cat . TEST: Tens comportaments masclistes sense adonar-te’n?

Proporciones una joguina o una altra en funció del gènere de la criatura? De quina manera utilitzes el llenguatge? Com us repartiu les tasques?… aquestes són algunes de les preguntes que es poden contestar al test que ha elaborat Criar.cat

Una de cada 4 joves i adolescents pateix violència masclista, segons l’ONG Save The Children. Una dada preocupant que revela l’ONG, és que alguns adolescents tendeixen a normalitzar les violències.

Són moltes les noies que no creuen que estiguin sent víctimes de violència i normalitzen aquest comportament. De fet l’informe assenyala que només un terç dels nois joves de 15 a 29 anys identifica com a violència el control digital, mentre un 20% dels enquestats directament nega l’existència de la violència masclista i diu que és un “invent ideològic”.

“Treballar el consentiment des de casa, l’esperit crític, eliminar els estereotips i rols de gènere i ser conscient que els/les nostres fills i filles són el futur és clau per combatre el masclisme.

La nostra intenció amb aquest test no és culpabilitzar a ningú ni assenyalar-lo. Lluny d’això volem oferir eines per identificar aquestes actituds i deixar de tenir-les”, expliquen a Criar.cat

Respón al TEST

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar