Dimecres 19 juny 2024

Dimecres 19 juny 2024

Compartir

Catalunya: Carme Fenoll rep el premi del periodisme cultural / La Independent / Notícies gènere

Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, va rebre el II Premi Ressenya que atorga l’Associació de Periodistes Culturals catalans en un acte que es va realitzar aquest 18 de febrer a la llibreria Laie.

 

“L’entitat ha volgut reconèixer amb el premi la bona predisposició que la premiada ha tingut amb la comunicació cultural i la dinamització del sector, tenint en compte tots els agents inclosos els periodistes”, assenyala la comunicació enviada respecte al tema.

Carme Fenoll (Palafolls, 1977) és la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya des de 2012. Es va diplomar en Biblioteconomia i Documentació a la Universitat de Barcelona i és llicenciada en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), a més de realitzar dos postgraus en documentació i un màster en gestió cultural. També és tutora dels estudis de Documentació de la UOC des de 2003.

Es va iniciar com a bibliotecària a Pineda de Mar i a Barcelona, i ha estat directora de les biblioteques de Banyoles i de Palafrugell. Al llarg de la seva trajectòria ha posat en marxa projectes com Arteca, un servei d’exposició i préstec gratuït d’obres d’art, Bibsons, Wiki Loves BibliotequesCAT, 10×10 de trobades entre editors i bibliotecaris, i Biblioteques amb DO.

Aquesta és la segona edició del Premi Ressenya, que es va iniciar el 2015 amb l’entrega del guardó a l’editor i fundador d’Anagrama Jorge Herralde.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Elogio del Happy End”, l’obra d’Isabel Franc guanyadora del VII Premi Terenci Moix de Narrativa

La gala de concessió del premi es farà la nit del 27 de juny a...

Republica

República catalana amb veu de dona?

L’abdicació del rei ha provocat una mena de convulsió en la societat, a Catalunya...

Estat espanyol: ‘Mujer de frontera’ / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció AmecoPress Una història de superació i de lliurament, la d’una dona que va...