Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Catalunya: Campanya “Mi grano de arena”: Marató per les famílies monoparentals / La Independent / Notícies gènere

 

S’ha llançat la campanya “Mi grano de arena” gràcies a la iniciativa de l’atleta Joan Carles Vicente que correrà la Zurich Marató de Barcelona 2018 Solidària de la qual en donarà la recaptació a la Federació Catalana de Famílies Monoparentals, que la destinarà a les famílies més necessitades.

 

El 13% de les famílies on hi ha menors de 16 anys són monoparentals i el 94% estan encapçalades per les mares, però només el 68,1% d’elles es troben en situació d’ocupació. Actualment a Espanya són 1.964.900 les llars on hi viuen aquest tipus de famílies que, segons el VI Informe “El Estado de la Pobreza EAPN”, mostra com el 51% es troben en un elevat risc de pobresa.

Per això l’atleta i influencer Juan Carlos Vicente s’ha proposat el repte de córrer la Marató de Barcelona i ha creat una campanya a Mi grano de arena. “Jo corro per a què les mares puguin descansar”, diu en Juan Carlos.

Ell, que ha estat pare fa poc, sap el que demanda una criatura en temps i atencions. “No puc ni imaginar com deu ser la vida d’una família monoparental”, comenta.

La Federació Catalana de Famílies Monoparentals lluita pels drets d’aquest tipus de famílies i en especial per la infància a Catalunya, Espanya, Europa i EEUU. Ofereix atenció individualitzada segons les seves necessitats com: habitatge, laboral, psicològic, funcional, jurídic i assessorament en general. A més compta amb un servei per a la infància amb situació de vulnerabilitat, donant un servei d’acollida i atenció als nens i nenes més petits on es cobreix la necessitat de les mares per a trobar feina, treballar, inserció sòcio-laboral… i té cura per a que els infants tinguin cobertes totes les necessitats d’aliment, higiene, roba i cura emocional.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ada Colau a la trobada de periodistes amb visió de gènere

  Es reuniran, en una entrevista conjunta i que es preveu nombrosa, el proper divendres...

Barcelona: Presentació d’Entreactes, darrer llibre de Fina Birulés / La Independent / Notícies gènere

  “En síntesi, la igualtat té a veure amb el nostre estatut de subjectes de...

Catalunya:25 aniversari de l’Institut Català de les dones / La Independent / Noticies Génere

L’any 1989, amb l’objectiu de promoure la igualtat de drets i la no-discriminació entre homes...