bus verguenza

Compartir

La campanya del bus de la vergonya a la Fiscalia de Delictes d’Odi

L’organització ultraconservadora catòlica Hazte Oir ja fa unes setmanes que és notícia en la seva croada contra la llibertat d’opció, la diversitat d’orientació sexual i la identitat de gènere, en el que ells diuen «ideologia de gènere». 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comunicat a la Fiscalia de Delictes d’Odi la campanya i ha obert expedient informatiu per tal de prevenir l’incompliment de la llei.

Fa unes setmanes van enviar a tots els centres escolars un llibret titulat “Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el col·legio?” adreçat a les AMPA i AFA i a les direccions de centres educatius públics i concertats. Un llibret que ja va ser denunciat per les associacions LGTBI, la Fapac i altres entitats i que va ser objecte d’expedient informatiu per part de la Generalitat. Tanmateix es va demanar a les direccions dels centres que no el difonguessin.

Aquests dies l’organització, vol fer circular un autobús folrat on es poden llegir frases tan desagradables com “Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siéndolo. Que no te engañen”. La transfòbia que destil·la ha posat en alerta les diferents institucions i entitats, així com molts mitjans de comunicació, que denuncien com a eina de propaganda lgtbifobia i contrària a les lleis de reconeixement dels drets, com ara la llei que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals a Catalunya, aprovada el 2014.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comunicat a la Fiscalia de Delictes d’Odi la campanya i ha obert expedient informatiu per tal de prevenir l’incompliment de la llei. L’Ajuntament de València ha declarat que no deixarà accedir a la ciutat l’autobus. L’ajuntament de Madrid el manté immobilitzat en una cotxera i estudia denunciar-ho a la fiscalia. El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici. L’Ajuntament de Barcelona avisa que pot aplicar sancions i que impedirà que circuli per la ciutat.

Les institucions han expressat amb aquests anuncis d’accions el seu compromís amb els drets LGTBI. D’altra banda Hazte Oir s’ha caracteritzat per aquestes campanyes contra els drets LGTBI i, també, els drets de les dones, Aquest grup extremista està dirigit per Ignacio Arsuaga Rato, familiar de l’exministre imputat en el cas Bankia, i mou un pressupost de 2.639.910 euros, també va ser reconeguda per l’anterior ministre de l’interior, Jorge Fernández Díaz, com a entitat d’utilitat pública el que li permet uns ingressos que poden desgravar de la declaració de l’IRPF.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar