Divendres 01 març 2024

Divendres 01 març 2024

Compartir

Cataluña: colaborar con el SPC “Por un periodismo digno”

 

El Sindicato de Periodistas de Cataluña (SPC) ha puesto en marcha la campaña de micromecenazgo “Sumate a la luchsde l’SPC per un periodisme digne’, amb la qual es vol impulsar diverses iniciatives per dignificar el periodisme.

 

 

alt

 

Aquesta campanya vol potenciar la tasca de defensa dels i de les professionals de la informació i del Dret a la informació de la ciutadania. Coincidint amb el Día Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació –el 28 de setembre, declarat per la Unesco l’any 2016–, l’SPC va fer pública aquesta iniciativa amb la qual vol enfortir la seva capacitat de lluitar, entre d’altres, pel ple reconeixement d’aquest dret humà universal, tal com proclama la Declaració Universal de Drets Humans aprovada per l’ONU.

La campanya es desenvolupa a través de la plataforma GOTEO, i partir del 7 d’octubre s’han començat a fer aportacions. Informaran periòdicament sobre l’evolució de la campanya. [+Participar a  la Campanya de GOTEO]

 

  alt

 

 

Els recursos que s’obtinguin serviran per potenciar la necessaria i urgent  acció de denúncia i de combat de la precarietat en les condicions laborals dels i les professionals, que dificulta garantir el dret a una informació veraç, independent i plural. Així mateix es vol millorar les eines de comunicació digital, desenvolupar una web interactiva i professionalitzar les xarxes socials. Un altre objectiu és ampliar el servei d’assessorament laboral i fiscal adreçat als i a les professionals a la peça i freelans.

Defensar els drets dels treballadors i de les treballadores del sector és garantir unes condicions de treball dignes, el respecte a la deontologia, a l’ètica i a la independència periodística; és garantir també el Dret a la Informació de la ciutadania. Sense un periodisme lliure, independent i rigorós és molt difícil defensar la resta de drets: a la sanitat, a l’educació, a l’habitatge, a la justícia, a l’atenció social, al treball, a uns serveis públics de qualitat… Sense periodisme independent no hi ha democràcia.[+info]

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: S’obre la II edició del seminari d’Història de la Teoría Feminista / La Independent / Notícies gènere

  S’està vivint un moment històric en què el feminisme s’ataca des de múltiples posicions i...

Paritat, lgualtat i la laïcitat en la Constitució Tunisiana

Les tunisianes aconsegueixen que la paritat, la igualtat i la laïcitat, es plasmin en la...

Marta Pessarrodona és la guanyadora del Premi Nacional de Literatura 2011

Marta Pessarrodona és la guanyadora del Premi Nacional de Literatura 2011, que atorga el Consell...