Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

Cap a la Vaga Feminista: “Huelga Feminista 8M” y “8M Aragón”. La Vaga de Totes

 

 

CAP A LA VAGA FEMINISTA:

La proposta del moviment feminista estatal pel 8 de març.
La convocatòria se suma a la campanya per la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes d’altres països com Argentina, Mèxic, Itàlia o Estats Units.

Els dies 13 i 14 de gener s’ha celebrat a Saragossa una Trobada Estatal de Dones per avançar en la preparació de la mobilització.

El Moviment Feminista s’ha proposat donar enguany un salt qualitatiu en les accions del 8 de Març amb la preparació de una vaga feminista a tot l’estat espanyol. Desprès de diferents anys d’augment progressiu a la participació de les mobilitzacions del Dia Internacional de les Dones, aquesta convocatòria s’afegeix a la campanya per una Vaga Internacional de Dones que està impulsant des de diferents països.

L’objectiu d’aquesta acció es visibilitzar i qüestionar el paper de les dones en quatre eixos centrals de l’organització social: L’àmbit laboral, l’estudiantil, el consum i els treballs de cura i reproductiu.

La coordinació del moviment feminista a nivell estatal ja ha iniciat les converses amb sindicats, organitzacions polítiques i altres entitats que poden contribuir a la realització de la vaga. “Volem arribar el 8 de març on hi participin centenars, milers, milions de dones donant visibilitat a les violències del patriarcat, volem parar-ho tot per poder construir-ho de nou” assenyalen les representants del grup de treball format per feministes de tot l’estat per generar una resposta comuna a la convocatòria del 8 de març de 2018.

El treball de coordinació d’aquesta convocatòria va començar amb una reunió de desenes de col•lectius i associacions a Elx, el passat 23 de setembre. Ara, els propers 13 i 14 de Gener tindrà lloc a Saragossa un altra Trobada Estatal de Dones, amb la “doble finalitat d’arribar a acords polítics sobre el contingut de la vaga i d’assegurar i posar en marxa els esforços tècnics per portar-la a terme”.

El moviment feminista assenyala que totes les dones interessades en participar, organitzar o recolzar aquesta vaga “estan convidades a participar en aquestes reunions, independentment de si estan vinculades o no a grups activistes o partits politics”.

 

Firma: La Vaga de Totes

 

 

 

Més informació:
Web: hacialahuelgafeminista.org
Facebook: “Huelga Feminista 8M” y “8M Aragón”
Twitter: @HuelgaFeminista
Contacto: huelgafeminista2018@gmail.com

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Puig-reig: XXIX edició del Fòrum 10 Comunicació: La dona i els mitjans de comunicació / La Independent / Notícies gènere

El Fòrum 10 Comunicació, organitzat per Ràdio Puig-Reig celebrarà la seva XXIX edició a Puig-Reig...

Barcelona: La lluita Feminista per l’avortament lliure i gratuït..Reivindicació Drets Humans de les Dones. Contra la Violència de l’Estat Patriarcal.

Reivindicació Drets Humans de les Dones. Contra la Violència de l’Estat Patriarcal.

...

Nova edició del TJExpress

nova edició del TJExpress [110520] Resum informatiu sobre nous ajuts, premis i suports relacionats amb...