Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Compartir

Campanya “Envia una carta als magistrats del TSJC en suport a l’escola en català”

 

L’Associació Cultural Escola en Català (http://www.escolaencatala.cat/) fa fa una crida urgent per demanar que no s’executi la sentència del Tribunal Suprem que exigeix a la Generalitat que el castellà sigui llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya. El proper 7 de març, 23 magistrats de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal de Justícia de Catalunya han de deliberar i fallar al respecte. Per aquest motiu Escola en Català ha organitzat una campanya d’enviament de cartes als magistrats del TSJC demanant que no s’executi la sentència. La carta es troba disponible a la següent adreça: http://www.escolaencatala.cat/envia-al-tsjc

“L’escola catalana en català és un model educatiu consolidat, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que fa possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l’alumnat en acabar l’ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, com així ho avalen diferents estudis a nivell nacional i internacional”, afirma el document, que també recorda que durant diverses etapes històriques el català ha estat menystingut, prohibit i perseguit”, i que no va ser fins l’arribada de la democràcia i l’autogovern que “començà un lent procés de recuperació de la llengua catalana en el qual els elements nuclears” és precisament el sistema d’immersió lingüística a l’ensenyament.

Fins el moment, més de 38.200 persones han realitzat la tramesa.

Escola en Català manté oberta també la iniciativa per tal de blindar la llengua com a única llengua vehicular.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar